Verdict în cazul bebeluşului decedat în mod misterios: medicii sunt nevinovaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Medicină Legală din Timişoara a dezvăluit secretul decesului micuţului Rareş Radosav, decedat la numai opt ore de viaţă, în Maternitatea Spitalului Judeţean din Reşiţa, după ce primise nota 9.50 la naştere.

Familia Radosav nu se împacă nici acum cu ideea că micuţul Rareş s-a stins din senin după ce mama lui, Georgiana, fusese felicitată de toţi doctorii că a dat naştere unui copil frumos şi sănătos. Părinţii bebeluşului au reclamat decesul suspect la Colegiul Medicilor şi la Procuratură, fiind convinşi că nenorocirea a fost cauzată de o culpă medicală. Vizaţi direct au fost ginecologul Florea Borţun, judecat pentru ucidere din culpa într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Reşiţa, şi neonatologul Laura Bălu, o doctoriţă despre care toată lumea avea numai cuvinte de laudă. Rezultatele autopsiei efectuate la Reşiţa nu au reuşit să explice decesul băieţelului, astfel că, verdictul era aşteptat de la Institutul de Medicină Legală Timişoara.


Raportul IML nu a ajuns la Colegiul Medicilor
    În mod oficial, la Colegiul Medicilor din Caraş-Severin nu a ajuns încă nicio concluzie a IML Timişoara. “Nu a sosit niciun raport de la IML”, a spus Gavril Soran, preşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin. “Aşteptăm raportul de la Medicină Legală. Am solicitat doctorului Toc în două rânduri să ne pună la dispoziţie raportul”, susţine şi Florica Predan, de la Colegiul Medicilor. Florea Borţun susţine însă că a fost personal în oraşul de pe Bega pentru a afla rezultatele şi că va merge din nou pentru a aduce o copie a raportului şi la Colegiul Medicilor.


Plămân defect
“Este o malformaţie congenitală a ţesutului pulmonar. S-a făcut autopsia copilului şi nu s-a găsit nimic, doar plămân puţin mai roşu şi s-a ridicat un mic semn de întrebare. Am fost la Timişoara şi am văzut protocolul necropsic, în care se spune: pneumopatie interstiţială congenitală, deci, un defect la nivelul ţesutului dintre alveolele pulmonare, care nu le lasă să se deschidă. Este un defect de structură anatomică. Copilul nu a mai putut să respire, cu toate că, iniţial, totul a fost în regulă. Eu sunt convins că au trimis raportul la Medicină Legală la Reşiţa, dar nu a ajuns la Colegiu”, susţine ginecologul Florea Borţun.
    Daniel Cherciu, cumnatul Georgianei Radosav, spune însă că aşteaptă un răspuns oficial. “Am auzit şi noi că s-ar fi găsit ceva la plămân. Noi aşteptăm însă să fim anunţaţi în mod oficial, să vedem şi noi un document”, a spus Cherciu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite