Vara friguroasă şi iarna caldă doboară turismul cărăşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul turiştilor a scăzut cu peste 20 % în Caraş-Severin, pe primele nouă luni ale anului, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică.

Paul Dumitrache are o pensiune, în vârful Muntelui Semenic. El spune că anul acesta, rar a văzut picior de turist prin vila sa. “Până pe data de 20 iulie nu a fost nimeni. Era atât de frig afară, încât făceam focul de două ori pe săptămână”, a declarat proprietatul pensiunii. Acesta a adăugat că de la jumătatea lunii august, au mai apărut turişti prin zonă, însă din septembrie, situaţia este similară cu cea din vară, adică pe munte e pustiu.

Toţi în aceeaşi oală
Sosirile  în  hotelurile şi pensiunile din  judeţul Caraş-Severin în luna septembrie 2009, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 14%. În ceea ce priveşte înnoptările, numărul turiştilor care au tranzitat judeţul a înregistrat, de asemenea, o  scădere spectaculoasă. Numărul lor este mai mic cu 21%.
       
Locuri de cazare goale
În luna septembrie 2009, cei mai mulţi dintre turişti s-au cazat în hoteluri. În preferinţele turiştilor, pensiunile turistice ocupă locul al doilea ca opţiune de cazare, iar motelurile şi pensiunile agroturistice sunt codaşe. Mai puţin de jumătate dintre locurile de cazare din judeţul Caraş-Severin au fost ocupate în luna septembrie a acestui an. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite