Valentin Popescu este reşiţeanul care a câştigat de trei ori consecutiv titlul de campion naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul este ambiţios din fire şi crede că pentru visul său, acela de a ajunge campion mondial, merită să îşi sacrifice timpul liber.A început luptele în anul 1995 la Bocşa alături de antrenorul Vuia Gheorghe.După terminarea carierei de sportiv, luptătorul vrea să se dedice antrenoratului.

Profil


Născut: 10.06.1985
Ocupaţia : Luptător profesionist
Studii : Grup Şcolar Construcţii Montaj

Valentin Popescu este elev în clasa a 13-a la Grupul Şcolar Construcţii Montaj. Acesta este pasionat de sport şi practică de mai bine de 15 ani luptele. Este de trei ori campion naţional al României şi speră ca după Olimpiada din 2012 de la Londra să înceapă cariera de antrenorat.
A început luptele în anul 1995 la Bocşa alături de antrenorul Vuia Gheorghe. „M-am apucat de sport în urmă cu 15 ani. Am început din pură curiozitate, am auzit de lupte de la nişte prieteni de la bloc. Am venit la antrenamente, am văzut că mă descurc la lupte şi din acel moment nu cred că am mai lipsit de la o zi de pregătire. Veneam cu drag. Nu era o obligaţie şi nici nu eram împins de la spate de părinţi“, a povestit campionul. Şirul medaliilor a început chiar de la primul concurs pentru Valentin, fapt care l-a determinat să lupte pentru a merge mai departe şi astfel a reuşit, în timp, să devină unul dintre cei mai buni sportivi români. „Am câştigat primul meci mai important pe vremea aceea la Bocşa. Erau mai mult meciuri de pregătire, nu eram în campionate, dar erau importante pentru evoluţia mea ulterioară. Prima medalie importantă a fost după patru ani de muncă, atunci când am obţinut titlul de campion naţional“, a povestit reşiţeanul.


Istoria luptei


După primul titlu, ambiţia reşiţeanului a fost tot mai mare. Cele şase ore de pregătire zilnică, deşi erau pline de efort şi muncă, nu erau prea grele pentru tânărul care îşi dorea performanţă. „Trei ani la rând, după ce am obţinut medalia din 1999, am urcat pe podium, iar în anul 2004 am venit la Reşiţa. Aici am început pregătirile alături de domnul profesor Adrian Dacica“, a mai spus luptătorul. Valentin a avut ca ţintă mereu locurile fruntaşe şi a participat şi la calificările pentru Olimpiada de la Beijing din 2008.


„Am mai reuşit numeroase titluri, chiar şi de campion internaţional. Am participat şi la calificările pentru Beijing, însă nu am reuşit să mă calific. Sper să pot face acest lucru anul acesta“, a mai spus Valentin.
Pasionat doar de acest sport, tânărul spune că pentru el luptele sunt un mod de viaţă şi nu se vede făcând altceva. „Am avut şi momente dificile când m-am gândit să renunţ, dar cred că nu trebuie să renunţăm la vise şi în plus orice rezultat bun, indiferent de domeniu, cere sacrificii şi multă muncă“, a mai spus componentul lotului naţional de seniori.

Întrebări şi răspunsuri

Care au fost cele mai bune rezultate obţinute de tine?
Am obţinut titlul de campion naţional de trei ori consecutiv în 2008, 2009 şi 2010 şi am reuşit un loc opt la Campionatul European de Seniori, la categoria 55 de kilograme.

Pentru ce te pregăteşti în prezent?
Acum sunt în cantonament în Poiana Braşov, alături de lotul de seniori al României şi mă pregătesc pentru Olimpiada de la Londra din 2012.

Ce-i place

„Îmi place mereu să joc fotbal. Mă alături colegilor la o miuţă şi îmi place să călătoresc.De asemenea, îmi place să îmi respect timpul de odihnă şi să îmi respect programul de antrenament“, a spus Valentin Popescu.



Ce nu-i place

„Nu îmi place atunci când pierd, normal că oricine adoră victoriile. Nu îmi plac oamenii care mint şi nu îmi place stresul pentru că sunt o persoană care acţionează cu calm şi încerc să evit o astfel de stare“, a mărturisit campionul reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite