Vaccinul împotriva gripei noi face noi victime în Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Chivulescu este primul pacient internat în spital după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi
Cristian Chivulescu este primul pacient internat în spital după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi

Medicii cărăşeni nu contestă importanţa vaccinului AH1N1, deşi efectele lui secundare bagă în spital tot mai mulţi reşiţeni. Primul caz în care vaccinul antiporcină şi-a arătat „colţii” este cel al unui tânăr de 23 de ani. Reşiţeanul ajuns la „Urgenţe” în stare de inconştienţă şi semiparalizat după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine.

Tânărul şi-a revenit şi, după o săptămână petrecută în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean, a fost externat. Cristian Chivulescu susţine că medicii care l-au avut în grijă i-au confirmat faptul că vaccinul AH1N1 ar putea fi una din principalele cauze care l-au băgat în spital. „Mi-au spus că e posibil să fie o reacţie la vaccin sau că mi se trage de la curent. Exclud varianta a doua”, a spus tânărul.

Strict secret, cazuri sub cheie

Potrivit angajaţilor Spitalului Judeţean, la Reşiţa, ar mai fi vorba despre alte două cazuri, similare cu cel tânărului Chivulescu. „Au mai venit oameni, în aceeaşi situaţie după ce s-au vaccinat”, a spus o asistentă. Numărul cazurilor în care oamenii au avut nevoie de tratament după vaccinare se ridică la trei. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Caraş-Severin admite faptul că vaccinul poate face rău. „Evident, sunt situaţii în care acest vaccin are efecte negative, dar răul pe care îl provoacă este mult mai mic decât protecţia pe care o oferă”, a declarat Luca Dragoş, directorul DSP Caraş-Severin. 

Cristian Chivulescu a fost diagnosticat la Unitatea de Primire Urgenţe cu parapareză post vaccinală, însă specialistul de la Spitalul Judeţean, neurologul Alexandrina Terfăloagă, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, că nu se poate pronunţa cu exactitate în privinţa factorilor care au cauzat starea tânărului reşiţean. „Tânărul s-a prezentat cu grave tulburări de echilibru şi stare de vomă. Cauzele pot fi multiple. Ţinând cont de faptul că el s-a vaccinat cu AH1N1, înclinăm să credem că imunizarea ar putea fi un motiv, însă nu putem garanta acest lucru”, a precizat medicul specialist.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite