Reşiţa: S-au sărutat ultima dată la poarta oţelăriei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: S-au sărutat ultima dată la poarta oţelăriei VIDEO
Reşiţa: S-au sărutat ultima dată la poarta oţelăriei VIDEO

Alţi doi muncitori se zbat între viaţă şi moarte la Clinica de Politraumatisme şi Arşi din Timişoara.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa: La Oţelu Roşu este aşteptat un expert în siderurgie după accidentul cu un mort şi doi răniţi

Reşiţa: Rudele muncitorilor mutilaţi de oţel încins sunt şocate

Timişoara: Muncitorii mutilaţi de oţelul topit sunt în stare critică

Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit

Timişoara: Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă




Luchi Damian, inginerul care şi-a pierdut viaţa luni noaptea, la Combinatul Siderurgic Mechel Oţelu Roşu, după ce 100 de tone de oţel încins au căzut peste el, şi-a sărutat pentru ultima dată soţia cu doar câteva momente înainte de producerea nenorocirii.

„Luchi şi soţia sa, Natalia, erau colegi. Se întâlniseră la poarta combinatului, cu numai câteva minute înainte de producerea targediei. Femeia, este inginer şi lucrează la cântar. Ieşise din schimb şi el a intrat în tura de noapte. Au fost ultimele clipe împreună”, a spus inginerul Silviu Grumăzescu, şef secţie schimb, funcţie pe care o avea şi Luchi Damian. Aseară femeia aştepta la morga spitalului din Oţelu Roşu să-şi vadă din nou soţul, pentru ultima dată.

Jale în casa familiei Damian


Luchi Damian, de 44 de ani, n-a reuşit să schiţeze niciun gest în momentul în care şarja a început să cadă din cazan şi a fost practic înghiţit de oţelul încălzit la 1.630 de grade Celsius. Inginerul s-a stins pe loc. „Nu trebuia să meargă acolo. Nu era obligaţia lui, acolo trebuiau să fie maiştrii şi muncitori, nu el. Dar el nu putea să stea deoparte”, a spus socrul celui decedat.
Ceilalţi doi muncitorii mutilaţi sunt într-o clinică din Timişoara.

„Starea lor este critică. Ambii pacienţi au suferit arsuri grave ale căilor respiratorii ”, a spus Mihaela Pasztorzy, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.  Trăilă Lupu, de 38 de ani, s-a angajat în urmă cu trei luni la oţelărie. În urma exploziei, oţelul topit i-a ars peste 90% din suprafaţa corpului.

Au aflat totul  de la televizor

Familia sa a venit la spital, marţi dimineaţa, după ce a aflat despre accident de la televizor. „Ne-a anunţat un băiat, care ne-a pus să ne uităm la televizor. De la fabrică nu ne-a anunţat nimeni. Nici acum nu ştim cum s-a întâmplat”, a spus Ileana Lupu, de 60 de ani.



„Nu o să scape. Aşa am simţit dimineaţa asta. Nu ne-au spus nimic”, a declarat Ileana Lupu. Femeia este răvăşită de durere, pentru că a pierdut încă un copil. „În urmă cu trei săptămâni mi-a murit încă un băiat. Avea 40 de ani şi a făcut infarct”, a mai spus Ileana Lupu.

Rudele sunt disperate

Muncitorul are o fetiţă în vârstă de zece ani şi este divorţat. Cea de-a treia victimă, Aurică Benghea, de 50 de ani, a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. El lucrează de peste 18 ani la combinat. Soţia sa îl veghează la spital.
„Sunt disperată. Medicii nu ne dau verdicte. Este o tragedie. Nu ştim ce să facem”, a spus Maria Benghea. Cei doi au împreună doi copii, unul de 17, altul de 24 de ani. ;

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite