Reşiţa: Un reşiţean a inventat grădinăritul la înălţime VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Un reşiţean a inventat grădinăritul la înălţime VIDEO
Reşiţa: Un reşiţean a inventat grădinăritul la înălţime VIDEO

Pe acoperişul imobilului Nr.6 de pe Aleea Roman se găseşte singura grădină suspendată din oraş.

Pentru că spaţiile verzi sunt tot mai puţine, un reşiţean a inventat „grădina de la zece”. Anghel Zeicu, locatar al unui bloc turn de pe Aleea Roman din Reşiţa, şi-a creat propria oază de verdeaţă pe acoperiş.

Pensionarul în vârstă de 79 de ani a cărat timp de mai multe luni pământ de la marginea oraşului şi a pus la punct o grădină unică în oraş. „Mai întâi mi-am umplut balconul de flori. Când n-am mai avut loc, am urcat pe bloc, unde mi-am aranjat o grădină. Cu remorcuţa legată de bicicletă am adus pământ de la Şură. Am aici de toate. Flori, legume şi chiar viţă de vie şi floarea soarelui”, spune simpaticul pensionar.

Grădina suspendată a reşiţeanului a fost gândită în cel mai mic detaliu. „Când m-am apucat de ea, problema apei era foarte importantă. Eu am contor, aşa că nu puteam folosi apa de la robinet. Am făcut din tablă nişte burlane, pe care le-am canalizat spre un butoi de 500 de litri, în care strâng apa de ploaie. Cu ea ud grădina. Am pus chiar şi un grătar, deoarece copiilor de la bloc le place porumbul copt”, mai spune Anghel Zeicu.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Gradina de la etajul 10.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

.
.

.

.

.

.

.

Anghel Zeicu este un naţionalist convins

Zona în care locuieşte Anghel Zeicu este foarte uşor de recunoscut, pentru că, patriot din fire, acesta a vopsit totul, de jur împrejurul blocului, în culori tricolore. Băncuţele, stâlpii, uşile de la intrare, până şi liftul, toate sunt colorate în roşu, galben şi albastru. „Nici în Reşiţa, nici în Timişoara nu găsiţi aşa ceva!“, a declarat, mândru de realizarea sa, ineditul grădinar de pe Aleea Roman.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Gradina de pe bloc.flv width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite