Reşiţa: VIDEO Vieţi distruse lângă cazanul cu oţel topit (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: VIDEO Vieţi distruse lângă cazanul cu oţel topit (GALERIE FOTO)
Reşiţa: VIDEO Vieţi distruse lângă cazanul cu oţel topit (GALERIE FOTO)

Zeci de persoane au fost mutilate, ţintuite la pat sau au pierit în turnătoria unde metalul lichid ajunge la temperaturi de 1.600 de grade Celsius.

Tragedia de la începutul săptămânii, de la Oţelul Roşu, a distrus destinul a trei familii. Un inginer şi doi muncitori aproape că s-au topit după ce au fost stropiţi de oţelul încins proaspăt scos din cuptor.

Angajaţii îşi riscă viaţa


Un accident asemănător cu cel care a avut loc luni spre marţi noaptea s-a petrecut la Combinatul Siderurgic de la Oţelul Roşu în prima lună a anului 2007. Atunci, un oţelar, de 43 de ani, a fost stropit cu oţel lichid în timp ce verifica temperatura şarjei. Accidentul s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă a bărbatului care a suferit arsuri.

În acelaşi an, dar în luna februarie, un electrician a fost ars pe faţă şi pe mâini, după ce la un tablou electric la care lucra s-a produs un scurt-circuit. „În ultimii trei ani la acest combinat siderurgic au avut loc nouă accidente de muncă ce au fost soldate cu 11 victime. Accidentaţii au suferit diverse fracturi sau arsuri. Cel de săptămâna aceasta a fost şi cel mai grav. Din primele cercetări se pare că acesta s-a produs din cauza împroşcării cu oţel lichid şi zgură din oala cu oţel”,  a explicat Ioan Jura, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin.

Alte cinci accidente s-au soldat cu diverse fracturi ale mâinilor sau picioarelor angajaţilor. Aceştia au căzut de pe diverse utilaje, platforme sau scări, iar unul dintre ei a fost surprins de explozia unui aparat de tăiat cu oxigen.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Vasile Sabau-lider de sindicat Mechel.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite