Reşiţa: Studentele se pregătesc de prima ligă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentele s-au reunit înainte de prima experienţă în Liga Naţională. Echipa de handbal feminin Universitatea Reşiţa se întăreşte pentru a face faţă primul eşalon. 

După o binemeritată vacanţă, handbalistele de la Universitatea Reşiţa s-au reunit sub comanda antrenorului Florin Pera pentru a pregăti startul unui nou sezon. De data aceasta, unul pe prima scenă handbalistică a ţării, unde Reşiţa se află în premieră. În timp ce studentele s-au distrat în pauza competiţională, şefii clubului au avut serios de lucru. Lotul cu care Pera a făcut minuni în Divizia A avea şanse mici să facă faţă şi în Liga Naţională. Motiv pentru care, directorul CS Universitatea, Octavian Măzăran, a încercat, alături ce ceilalţi parteneri ai grupării studenţeşti, să asigure un buget care să satisfacă rigorile primei divizii şi să suporte achiziţionarea unor jucătoare cu experienţă.

Trei jucătoare noi

La prima întâlnire din această vară au fost prezente 22 de jucătoare, dar şi Cristian Panfil, din partea Consiliului Local Reşiţa, şi Costinel Ristache, ca reprezentant al Consiliului Judeţean. Ori cu ei, ori fără ei, cam tot aia, cei doi rezumându-se, la fel ca în vara lui 2008, doar la a promite fel de fel de lucruri. Tehnicianul Florin Pera s-a arătat destul de neliniştit deşi, au fost realizate deja câteva transferuri. În primul rând, Universitatea a perfectat transferul Cristinei Bobeică, o portăriţă venită de la CSM Ploieşti. Cătălina Calu, extrema dreapta a Universităţii Timişoara s-a înţeles şi ea cu oficialii reşiţeni. Costela Lazăr, de la KZN Slatina, este al treilea transfer perfectat de clubul reşiţean, iar alte trei jucătoare se află în discuţii avansate pentru a semna cu Universitatea. Este vorba despre Maria Turnea, ca a jucat în sezonul trecut la Tenerife, în liga secundă din Spania, de Mirabela Cricleviţ, de la Mureşul Târgu Mureş şi Mirela Toma, interul stânga al CSM-ului din Ploieşti.

Pierderi grele

Din păcate, Universitatea a punctat şi la capitolul despărţiri. Doare cel mai mult plecarea Mihaelei Cherecheş, căreia conducerea clubului nu a reuşit să-i satisfacă pretenţiile financiare. Delia Ghilă, care făcuse un retur foarte bun de campionat a fost chemată înapoi la Deva, de unde fusese împrumutată. Ioana Ferenţ s-a întors şi ea la Baia Mare, împrumutul la Universitatea expirându-i. Oana Szekely va pleca la CSM Bucureşti, iar Oana Oprea şi Alexandra Roiban, la Mureşul Târgu Mureş. „Ar mai fi nevoie de cel puţin trei jucătoare, un portar, un pivot şi un inter dreapta. Asta în condiţiile în care se rezolvă şi transferurile cele trei jucătoare cu care suntem încă în discuţii. Liga Naţională este altceva decât Divizia A şi trebuie să ne întărim pentru a face faţă”, a spus Florin Pera

Colţul directorului: Octavian Măzăran, directorul clubului reşiţean, are mare încredere în echipă şi crede că aceasta poate face faţă în Liga Naţională. „Am adus câteva fete, încercăm să mai aducem şi altele până la începerea campionatului. Suntem conştienţi cu toţii că trebuie să întărim lotul şi tocmai de asta purtăm tot felul de discuţii pentru a găsi soluţii de finanţare. Eu am însă mare încredere, atât în fete, cât şi în antrenorul Florin Pera şi colaboratorii săi”, a declarat Măzăran.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite