Resita: Soluţie la sărăcia cărăşenilor: bani pentru drumuri turistice VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Soluţie la sărăcia cărăşenilor: bani pentru drumuri turistice VIDEO
Resita: Soluţie la sărăcia cărăşenilor: bani pentru drumuri turistice VIDEO

Sume mari vor fi investite anul acesta pentru exploatarea zonelor care atrag vizitatori.

Drumul care duce la Văliug şi cel care face legătura cu Muntele Semenic sunt prioritare.

Cea mai mare investiţie din ultimii ani va fi făcută în două dintre cele mai importante drumuri turistice ale judeţului Caraş- Severin. Drumul care leagă Reşiţa de staţiunea Văliug, precum şi drumul de acces către Muntele Mic îşi vor găsi naşul la finele acestei veri. Aproape 20 de milioane de lei vor fi investiţi în refacerea drumului dintre Reşiţa şi Văliug.

Modernizarea tronsonului până la Telescaunul de pe Muntele Mic va costa aproape 18 milioane de lei, la care se adaugă şi consolidarea de margini a drumului, care costă peste 2 milioane şi jumătate de lei.

Turismul va creşte cu 75%

„Merg la Văliug doar pentru că stau în Reşiţa. Dacă stăteam în alt oraş nu veneam până aici tocmai din cauză că mi-aş fi distrus maşina. Zona este foarte frumoasă, dar drumurile sunt dezastruoase de când ştiu eu“, a spus Iulian Mirclău, un student de 23 de ani din Reşiţa.

Cele două drumuri sunt foarte importante pentru turismul judeţului. „Mulţi turişti au fost întorşi din drum în ultimii ani. Sunt artere de acces, dacă acestea vor fi refăcute preconizez că turismul în Caraş- Severin va creşte cu aproximativ 60-75 la sută”, a spus în această dimineaţă Gabriel Tudor, administratorul centrului de informare şi promovare a turismului Parcul Naţional- Cheile Nerei Beuşniţa.


Dacă drumurile vor fi refăcute turismul în Caraş va creşte cu 75 la sută
Gabriel Tudor, administratorul centrului de informare

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Gropi in asfalt la Valiug.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite