Reşiţa: VIDEO Jazz-ul răsună la poale de Semenic (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de oameni care îndrăgesc muzica bună au venit la ediţia a XIII-a a Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Atmosfera Festivalului de Jazz de la Gărâna este una deosebită. Totul se desfăşoară într-un cadru rustic, iar oaspeţii iubitori de jazz sunt întâmpinaţi cu fel de fel de mâncăruri tradiţionale din mai multe regiuni ale ţării. Pentru un porumb copt, pofticioşii plătesc 4 lei, pentru o porţie de gulaş, 15 lei, iar pentru o bere cel mult 5 lei. Spectacolele s-au închieiat azi noapte în jurul orei 03.00.

Jazz şi drumeţii

La primele ore ale dimineţii, iubitorii de jazz au plecat spre zonele turistice de lângă Gărâna. Ei au ajuns în Staţiunea Văliug, iar cei mai îndrăzneţi au urcat chiar şi pe Semenic. Până la ora 19.00, când vor începe spectacolele, cei peste 4.000 de oameni care au venit să asculte muzică de calitate, pot pleca în drumeţii, pot sta la plajă, sau se pot răcori în lacurile din zonă. Cei care au rămas în Gărâna stau de vorbă cu artiştii pe care îi îndrăgesc, sau deapănă amintiri ale ediţiilor trecute. 

Fundaţia Culturală JAZZ BANAT,  condusă de Marius Giura, propune pentru această seară un program aparte:

Seara va fi deschisă de PLATONIC (Romania) – grupul excelentului chitarist român NICU PATOI, va prezenta un proiect nou bazat pe blues/jazz în colaborare cu BERTI BARBERA.

JOHN ABERCROMBIE GROUP (S.U.A.) - cotat ca fiind cel mai important continuator al lui John McLaughlin, a concertat şi înregistrat cu majoritatea marilor muzicieni de jazz ai lumii. Mentor şi model pentru multe generatii de ghitaristi, JOHN ABERCROMBIE este capul de afiş al festivalului. El va cânta alaturi de alti monstri sacri ai jazzului mondial: MARK FELDMAN (viola), THOMAS MORGAN (bass) şi JOEY BARON (tobe).

TRIGON (REPUBLICA MOLDOVA) - redutabil grup european de ethno jazz, aflat la a patra aventură în Banat, şi pentru a doua oara la Garâna.

HELGE LIEN TRIO (NORVEGIA) - Laureaţi ai premiului Grammy pentru jazz în 2008 cu albumul HELLO TROLL. După nouă albume, toate realizate în Japonia, au ajuns în topul preferinţelor şi în Europa.


Duminică este ultima seară de festival

Pe scena special amenajată în Poiana Lupului, vor concerta, mâine seară,
BEGA BLUES BAND & FRIENDS, MISI FARCAS BAND, ULRICH DRECHSLER - FORTUNE COOKIE (Austria) şi NILLS PETTER. Concertele sunt prezentate de Marius Giura şi Florian Lungu

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite