Resita: Cum a intrat gripa porcină în Banat pe la Reşiţa VIDEO (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul a fost adus de o fetiţă de opt ani care este acum internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Citeşte şi

Caz confirmat de gripă porcină în Banat

Fetiţa bolnavă de gripă porcină răspunde la tratament

Pasagerii din avionul fetiţei bolnave au scăpat de gripă



Micuţa a venit din Canada împreună cu străbunica sa, în vizită la rudele lor din Reşiţa.


Vestea că fetiţa este infectată cu virusul gripei porcine A(H1N1) a fost confirmată de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Cu câteva ore înainte ca reprezentanţii DSP să susţină o conferinţă de presă, Ministerul Sănătăţii a transmis un comunicat prin care s-au făcut publice rezultatele analizelor.

„Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino a mai confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1. În prezent, copilul este internat, împreună cu strabunica, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Aici primeşte tratament cu antivirale şi este sub supraveghere medicală. Împreună cu epidemiologii de la Institutul de Sănătate Publică Timiş s-a început ancheta epidemiologică”, a declarat Oana Gore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Fetiţa a ajuns în ţară în 11 iunie.

Fetiţa a venit în ţară, din Canada, în urmă cu câteva zile şi nu s-a putut bucura de întâlnirea cu familia sa. Gabriela Maria, în vârstă de opt ani, a început să se simtă rău chiar de joi, imediat după ce a sosit în Reşiţa. Fata a venit din Toronto împreună cu străbunica sa. Văzând că nu se simte bine, mătuşa sa, la care a venit în Reşiţa, a solicitat, imediat, sprijinul unui medic.

„Am fost anunţată că fetiţa nu se simte bine. Cum mi-am finalizat consultaţiile de la cabinet am pornit spre domiciliul fetiţei. Am consultat-o joi seara. Chiar am mers cu mătuşa fetiţei la farmacie să luăm medicamentele. I-am prescris antivirale, antipiretice, analgezice şi antiinflamatorii”, a declarat pentru Adevărul, medicul Georgeta Cozma.


Starea fetiţei nu s-a ameliorat, iar vineri dimineaţă a fost dusă, la insistenţele doctoriţei care o consultase cu o seară înainte, pe Secţia de Boli Infecţiose a Spitalului Judeţean Reşiţa. Aici fetiţa a fost consultată. Medicul din spital a luat în calcul şi existenţa virusului A(H1N1) şi a anunţat şi Direcţia de Sănătate Publică. I s-au recoltat probe care au fost trimise la Bucureşti pentru a se afla cu exactitate care este diagnosticul. Ieri după-amiază prezenţa virusului a fost confirmată. 

Au fost luate măsuri pentru izolare

Reprezentanţii DSP au emis un comunicat de presă pentru a anunţa existenţa noii tulpine A (H1 N1), iar la ora 19.30 au convocat o conferinţă de presă la sediul direcţiei. Informaţiile puse la dispoziţia presei au avut un caracter general, dar s-au dat asigurări că spitale din judeţ sunt pregătite şi că, totodată, reşiţenii nu au de ce să se teamă.

“Pe teritoriul judeţului a fost confirmat primul caz de gripă umană cu noua tulpină de virus gripal AH1N1.Pacientul se află internat în spital sub tratament antiviral şi supraveghere medicală, evoluţia bolii fiind favorabilă. Spitalele din judeţ sunt în măsură să răspundă cu promptitudine unor eventuale suspiciuni şi confirmări. Nu există motive să se îngrijoreze populaţia”, a declarat medicul Fleischer Sorina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. „Fetiţa este bine la această oră. Noi suntem izolaţi. Nu avem voie să ieşim din casă şi nici să primim pe nimeni”, a spus, aseară, mătuşa fetiţei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite