Resita: Sebastian Pîrvan, handbalistul fotbalist pe PlayStation VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când nu joacă handbal, reşiţeanul intră pe terenul virtual de fotbal. Extrema dreaptă a UCMR-ului se odihneşte solicitându-şi muşchii degetelor de la mâini.

Profil

Născut - 1.02.1986, la Reşiţa
Educaţie - Facultatea de Ştiinţe Economice, UEM Reşiţa
Experienţă - Handbalist la UCM Reşiţa
Familie - Necăsătorit

Extrema dreaptă a UCMR-ului, echipă cu care a câştigat trei Cupe Challenge, s-a apucat de sport la începutul clasei a cincea, când a optat pentru Liceul Sportiv din Reşiţa. Asta, în ciuda opoziţiei venite din partea părinţilor, care şi-ar fi dorit ca fiul lor să meargă la o şcoală unde „se face carte”.

Sportul peste educaţie

„Am vrut neapărat să fac sport şi n-am ascultat prea mult de sfatul părinţilor mei. Acum nu regret deloc alegerea făcută şi cred că nici ei. Am început cu domnul Gheorghe Brânzei, care şi-a dat seama că am potenţial, astfel că, am jucat mereu la grupe de vârstă mai mari cu un an sau doi decât aveam eu. Am continuat sub îndrumarea doamnei Corcoaţă, pentru ca, în clasa a zecea să plec la Baia Mare”, şi-a amintit Sebi, aşa cum îi spun prietenii.

Selecţionat în echipa naţională de juniori, reşiţeanul a intrat la doar 16 ani în atenţia mai multor cluburi. „După un turneu care a avut loc la Reşiţa, am fost remarcat de antrenorii de la Marta, Baia Mare. Mama mea, care se afla în tribună la acel turneu, a discutat cu dânşii şi, imediat am hotărât că e timpul să fac un nou pas în carieră. Am jucat acolo timp de patru ani. Deşi am stat departe de casă, pot spune că a fost o perioadă fastă pentru mine, de la Baia Mare, ajungând să fiu cooptat şi în lotul naţional de tineret, cu care am jucat la turneul final al Campionatului European din Serbia”, a spus handbalistul.

Întoarcerea acasă

În cariera lui Sebastian Pîrvan a urmat pasul cel mare, şi anume, revenirea acasă, la Reşiţa. „Domnul Bâtea m-a chemat, am semnat fără ezitare un contract pe patru ani, UCMR-ul aflându-se atunci în al doilea an de Liga Naţională. Aici am cunoscut cu adevărat marea performanţă, venirea domnului profesor Aihan Omer având un rol foarte important în ascensiunea mea ca sportiv. Aşa am ajuns să câştig trei ani la rând o cupă europeană, lucru cu care nu se pot mândri prea mulţi sportivi”, a adăugat Sebi. 

Cum cea mai mare parte a zilei şi-o petrece pe terenul de handbal sau în cantonamente, handbalistului nu-i mai rămâne prea mult timp liber. Cele câteva ore în care stă departe de sala de antrenament, Sebi le dedică fotbalului.

„De când eram mic îmi place să mă joc pe playstation. Nu-mi plac jocurile de noroc, ci doar cele de copii, de distracţie. Când am timp, joc ore întregi fotbal. Aşa, nu mă prea omor după fotbal, nu mă uit la meciuri la televizor, dar după fotbalul pe playstation pot spune că sunt înnebunit. Facem adevărate campionate. Mă întâlnesc cu prietenii cărora le-am injectat acest virus şi, dacă s-ar putea, am bate toată ziua mingea pe playstation”, a recunoscut Sebi Pîrvan.

Întrebări şi răspunsuri

Care este performanţa xcea mai importantă?
Când am câştigat pentru prima dată Cupa Challenge, am cunoscut cea mai mare satisfacţie din întreaga mea carieră. Mi-am dorit întotdeauna să câştig o medalie. N-am reuşit la juniori, dar am făcut-o cu băieţii de la UCMR.

Ai avut vreo deziluzie în cariera de sportiv?
Nu pot spune chiar aşa, deşi ratarea titlului de campion anul acesta este o dezamăgire pentru mine. Poate ne va ieşi la anul.

Echipa naţională de seniori reprezintă o ţintă pentru tine?
E firesc ca orice jucător să-şi dorească să ajungă acolo. Momentan, consider că nu sunt pregătit pentru pasul acesta, sunt jucători de mare valoare acolo, dar am timp să-i demonstrez domnului Aihan Omer că pot intra cândva în vederile dumnealui.

Ce-i place

Handbalistului îi place să-şi petreacă timpul alături de prietena lui, pe care a cunoscut-o în urmă cu trei ani. În plus, spune el, adoră să meargă la cumpărături, cei mai mulţi bani cheltuindu-i pe haine.

Ce nu-i place

Sebi Pîrvan nu agreează ardeii umpluţi şi spanacul. „Nu-mi place când plouă sau e frig, vremea urâtă în general”, a mai spus Sebi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite