Reşiţa: Legumele olteneşti vândute sub geam îi deranjează pe reşiţeni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii care vând într-un spaţiu improvizat plătesc taxe mai mari ca cei care vând în piaţă.

Miros de legume stricate, mizerie şi ritmuri de muzică lăutărească. Peisajul caracteristic pieţei reşiţene este suportat astăzi de locuitorii de pe Aleea Daliilor din municipiul Reşiţa. Oamenii se plâng de faptul că toată atmosfera din piaţă s-a mutat chiar sub ferestrele lor.

„Fac mizerie, gălăgie şi zilnic trebuie să-i suportăm. Am făcut sesizări peste tot, dar ni s-a spus să aşteptăm. De parcă nu ar fi de ajuns, aceşti oameni îşi fac nevoile chiar sub nasul nostru. Muzica le cântă de dimineaţa până seara“, a spus astăzi Nelu Jurj, preşedintele asociaţiei de locatari din scara A a blocului 5, de pe Aleea Daliilor.

Comerţ oltenesc hulit

Doljenii spun că vin de 10 ani, la Reşiţa, şi este pentru prima oară când s-au trezit în mijlocul unui scandal care a fost provocat fără vina lor. „Eu plătesc taxe pentru acest loc. Nu este vina mea că nu mi s-a dat un loc în piaţă. Eu plătesc taxe zilnic, nu stau aici ilegal. Am marfă de 12.000 de lei, eu trebuie s-o vând“, a spus Ion Văcaru, unul dintre comercianţii doljeni. El a venit cu soţia şi încă două familii. Plătesc zilnic o taxă de 20 de lei pentru parcare, 20 de lei pentru masă şi 3 lei pentru cântar. Cu toate acestea, îşi vând marfa lângă ghenele de gunoi.


Modernizări în piaţă

Adrian Damian, administratorul de la S.C Pieţe S.R.L a spus că lipsa unui spaţiu special amenajat în piaţă pentru cei care vând en-gross a creat această problemă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite