Reşiţa: VIDEO Istorie degradată la Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: VIDEO Istorie degradată la Herculane
Reşiţa: VIDEO Istorie degradată la Herculane

Clădirile istorice din staţiune au nevoie rapidă de restaurare şi conservare pentru ca staţiunea să îşi revină turistic.

Primăria staţiunii de pe Cerna doreşte să permanentizeze sezonul turistic în staţiune pe parcursul întregului an. „Nu mai e cazul ca în septembrie să se termine sezonul, trebuie să avem turişti tot timpul. Dar trebuie să aibă ce să facă, ce să viziteze, fapt pentru care toate clădirile din centrul istoric trebuie să arate a clădiri istorice” a spus Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.

Monumente istorice în ruină

Grupul de monitorizare a stării monumentelor din Caraş-Severin a efectuat o verificare a obiectivelor istorice amplasate pe raza staţiunii Băile Herculane, constatând că multe dintre acestea se află într-o stare avansată de degradare.
Specialiştii au constatat nereguli privind modalitatea de execuţie a lucrărilor de restaurare a unor imobile, monumente istorice, printre care şi Hotelul Decebal, obiectiv istoric de valoare naţională şi universală, aflat într-o stare avansată de degradare.

„Lucrările de restaurare la monumentul istoric au fost întrerupte, fapt ce a afectat grav starea de conservare actuală a obiectivului în cauză, apa pluvială distrugând elementele arhitecturale de pe faţadă”, a spus inspectorul Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie.

La rândul său Primăria a amendat cu 400.000 de lei proprietarul acestora, SC Hercules SA, tot din cauza stării avansate de degradare. „Amenda a fost atacată în instanţă şi a fost redusă la 150.000 de lei” a mai spus Nicuşor Vasilescu.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Daramaturi la Baile Herculane.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite