Resita: VIDEO Turtă dulce ca la mama acasă în Băile Herculane (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: VIDEO Turtă dulce ca la mama acasă în Băile Herculane (GALERIE FOTO)
Resita: VIDEO Turtă dulce ca la mama acasă în Băile Herculane (GALERIE FOTO)

Puteţi cumpăra produse tradiţionale româneşti direct de la meşterii din Parcul Vicol. Turiştii care ajung astăzi în staţiunea cărăşeană pot face excursii în munţi sau o călătorie cu vaporul.

Dacă ajungeţi astăzi la Herculane aveţi puţine şanse să mai găsiţi locuri de cazare libere. Vremea frumoasă şi Festivalul „Hercules” au adunat turişti din toată ţara care au putut să admire şi să cumpere produse făcute exact ca în urmă cu câteva sute de ani. Vizitatorii şi-au luat opinci de piele la costume populare, icoane pe sticlă, turtă dulce sau mărgele, măşti şi cojoace tradiţionale, păpuşi din pănuşi de porumb şi tot felul de obiecte din lemn. Toate acestea sunt create chiar de meşteri populari, cu acte şi certificare, meşteri care îşi aşteaptă clienţii chiar pe străduţele Parcului Vicol din staţiune.


Excursii la alegere

Cei care vin în zonă pentru aer liber şi drumeţii au la dispoziţie ofertele ghizilor de weekend. Micii întreprinzători îşi aşteaptă clienţii să se înscrie la excursii chiar în Parcul Vicol. „Eu le ofer trei trasee. Pot alege să viziteze Valea Jiului, cu hidrocentrala «Porţile de Fier», oraşul Târgu Jiu cu operele lui Brâncuşi, şi casa memorială de la Hobiţa, dar şi Valea Cernei, totul pentru 60 de lei”, a spus Petru Ştefan, unul dintre organizatori.

Pot alege să viziteze Valea Jiului, oraşul Târgu Jiu, dar şi Valea Cernei
Petru Ştefan, Organizator


Turiştii se pot fotografia cu Decebal

O excursie până la Dubova costă numai 30 de lei. Plecarea poate fi de dimineaţa, de la ora 09.00, sau după prânz, la ora 14.00. Turiştii pot vizita hidrocentrala „Porţile de Fier”, Mânăstirea Vodiţa şi Sfânta Ana, Cazanele Dunării şi chipul lui Decebal sculptat în stâncă. Microbuze cu afişe şi pliante îşi aşteaptă clienţii în Parcarea UGSR.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite