Reşiţa: VIDEO Criza loveşte greu toate investiţiile în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: VIDEO Criza loveşte greu toate investiţiile în turism
Reşiţa: VIDEO Criza loveşte greu toate investiţiile în turism

Corpul de Control al Ministerului Turismului a început o campanie de verificări. De la Dunăre la munte, problemele turismului sunt infrastructura proastă şi lipsa personalului calificat.

CITEŞTE ŞI

Reşiţa: Elena Udrea spune că staţiunea Băile Herculane a fost privatizată dubios

Corpul de control al Ministerului Turismului a început astăzi o amplă acţiune de control în judeţ. Acţiunea este urmare a sesizărilor venite de la proprietarii de pensiuni din Staţiunea Poiana Mărului, care reclamau că mai multe unităţi neclasificate turistic cazează diverse persoane. Situaţia a fost reclamată şi la Băile Herculane, unde corpul de control va rămâne până la finele lunii.

Recesiunea a oprit investiţiile
Principala problemă a opertatorilor de turism din judeţ este criza financiară, care a oprit aproape toate investiţiile mari prognozate pentru acest an. „În privinţa Hotelului Sebeş de pe Muntele Mic am reuşit să găsesc un asociat la acest proiect, care a dorit schimbarea proiectului tehnic, fapt ce va amâna investiţia propusă pentru acest an” a spus Horaţiu Buna, patronul SC Teleferic Alpin de pe Muntele Mic. Buna a mai spus că va monta mai multe tunuri de zăpadă în acest an. „Eu am cumpărat deja telegondola, care stă şi rugineşte pe munte, în aşteptarea rezolvării actelor” a spus Romeo Dunca, investitor de pe Muntele Mic.

Telegondola rugineşte

Investiţii lipsă şi la Herculane

La Băile Herculane, Iosif Armaş spune că a investit zeci de milioane de dolari în realizarea documentaţiei tehnice pentru renovarea hotelurilor din staţiune, dar că primăria l-a acţionat în instanţă pentru clădirile din Centrul Civic, acţiune ce a blocat investiţia. „Personal l-am adus la Herculane pe vicepreşedintele Raiffeisen Bank cu elicopterul, tocmai pentru a mă ajuta în finanţarea investiţiei, însă cine investeşte într-un proiect aflat în litigiu de cinci ani de zile?” a declarat Armaş. Primarul Nicuşor Vasilescu a subliniat că litigiul în instanţă nu privea hotelurile ci doar câteva clădiri din centrul istoric al staţiunii. Elena Udrea a spus că investiţiile angajate la privatizare nu s-au concretizat şi că va avea o vizită de lucru chiar în staţiune, prilej cu care va rezolva toate problemele.


Publicitate pentru Cheile Nerei
Cheile Nerei este prima locaţie din judeţ care a intrat în clipurile publicitare realizate de Ministerul Turismului, urmând ca, pe rând şi alte locaţii turistice să beneficieze de promovare din partea Statului Român.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite