Reşiţa: Bătrânii din Teregova scoşi din case de viitură îşi blestemă soarta VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bătrânii din Teregova scoşi din case de viitură îşi blestemă soarta VIDEO
Reşiţa: Bătrânii din Teregova scoşi din case de viitură îşi blestemă soarta VIDEO

Viitura puternică le-a lăsat oamenilor din Teregova casele goale, după o viaţă de muncă.

Teroare şi disperare la Teregova. În urma precipitaţiilor abundente şi a viiturii puternice de pe versanţi, pârâiaşul Criva, un firicel inofensiv de apă s-a umflat atât de puternic încât a ajuns până la ferestrele caselor. Pe Strada Colonie din Teregova 15 case au fost afectate, iar o bună parte dintre localnici au fost cazaţi de Primărie în şcoala din localitate.

Majoritatea localnicilor din zonă sunt bătrâni şi sunt disperaţi că va ploua din nou şi se vor trezi iar cu apele în casă. „Mirul lumii, ce-i la mine în casă!” se jeluia Cornelia Tudor pe strada plină de paturi şi mobilier scos la soare. Femeia povesteşte că în câteva clipe apa i-a ajuns până la gât şi că numai intervenţia pompierilor au mai salvat-o. „Mai bine muream, ce mă fac eu acuma!?” se tânguia bătrâna. Bolnavă şi bătrână, apa i-a distrus tot în casă, iar ea nu mai are putere să o ia de la început.

Cu faţa în lacrimi Gheorghe Ştefan se plimbă pe stradă disperat. „Prima o ieşit Criva, eu când am văzut am strigat: „Ieşiţi afară!”...am fugit toţi în brutărie, dar a venit apa şi acolo şi a luat şi Brutăria!” spunea acesta plângând.

Evaluăm din punct de vedere tehnic structura de rezistenţă a caselor avariate şi dacă mai pot fi locuite în siguranţă” a spus Simion Deteşan, inspectorul şef al Inspecţiei în Construcţii.


VIDEO: Zeci de bănăţeni din localitatea Teregova au gospodăriile distruse de viitură


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite