Reşiţa: Uşă la preţ de garsonieră cumpărată pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Uşă la preţ de garsonieră cumpărată pe bani publici
Reşiţa: Uşă la preţ de garsonieră cumpărată pe bani publici

SC Pieţe Reşiţa SA s-a ales cu o poartă de acces care a costat aproximativ 20.000 de euro. Primăria a anunţat că a demarat o anchetă la societatea care ţine de Consiliul Local Reşiţa.

Scandalurile iscate odată cu a doua rectificare de buget, discutată în şedinţa Consiliului Local Reşiţa acum două zile, continuă la primărie. „Vedeta” certurilor a fost serbarea Zilele Reşiţei, care a înghiţit zeci de mii de lei peste bugetul iniţial. O uşă de termopan cu un preţ de lux aduce controale în curtea celor de la SC Pieţe Reşiţa.
„Am demarat un audit extern la SC Pieţe Reşiţa SA şi căutăm să evităm risipirea banilor publici. Nu pot accepta ca o uşă de termopan să coste aproximativ 20.000 de euro. La hala nouă din Reşiţa Sud am găsit uşă de termopan la o valoare peste 70.000 de lei. Este inadmisibil să accept astfel de lucrări, ca şi Centrul Civic de unică folosinţă sau nu mai ştiu care kilometru”, a declarat, în această dimineaţă, primarul Mihai Stepanescu.

Începe sezonul controalelor
Edilul spune că va încerca să comande câte un audit extern la toate societăţile din subordine, pentru a evita risipirea banilor. „La Prescom este şi mai simplu, pentru că este în insolvenţă şi acum este administrată de un expert. Şi aici sunt ceva probleme, aştept să primesc şi rezultatul verificărilor de acolo”, a mai spus Stepanescu.
O altă problemă viu disputată este premierea echipei de handbal UCM Reşiţa pentru performanţa unică în Europa, triplă câştigătoare a Challenge Cup cu 65.000 de lei, sau repararea fântânii cinetice şi realizarea lucrărilor de estetizare a oraşului. Primarul spune însă că va continua astfel de proiecte de mare interes pentru cetăţeni.

Primăria are planuri mari de investiţii
„Intenţionez chiar să cuprindem în Planul Urbanistic General o locaţie pentru un mall, este un loc recreativ, cu multe posibilităţi de destindere pentru tineri, de la cinematograf, terase şi alte asemenea. Construcţia se va realiza în apropierea Centrului Civic, poate chiar pe locul sediului actualului Prescom”, a spus Mihai Stepanescu primarul Reşiţei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite