Reşiţa: Universitatea Reşiţa a învins una din echipele cu pretenţii în Liga Naţională (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Universitatea Reşiţa a învins una din echipele cu pretenţii în Liga Naţională (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Universitatea Reşiţa a învins una din echipele cu pretenţii în Liga Naţională (GALERIE FOTO)

Elevele prfofesorului Florin Pera au obţinut al doilea succes pe prima scenă a handbalului românesc, după ce au dispus de Oţelul Galaţi, cu scorul de 25-23.

La prima lor experienţă în Liga Naţională, handbalistele Universităţii Reşiţa au debutat cu trac. Sâmbătă dimineaţă însă, studentele au arătat multă stăpânire de sine şi nu s-au mai pierdut cu firea în faţa unui adversar cu nume, aşa cum este Oţelul Galaţi. Elevele lui Florin Pera au lăsat emoţiile la cabine pentru confruntarea cu moldovencele şi asta s-a văzut în final, când tabela de marcaj a fost de partea lor, 25-23, după ce, la pauză, avantajul reşiţencelor a fost şi mai consistent, 13-10.

Teodorescu a închis poarta Universităţii

Tehnicianul Universităţii, Florin Pera, şi-a montat fetele excelent înaintea meciului din etapa a cincea a Ligii Naţionale, astfel că, în teren, studentele n-au avut niciun pic de respect faţă de adversarele lor mult mai experimentate şi care, sezonul acesta, au ca obiectiv participarea într-o cupă europeană. După 20 de minute disputate într-un echilibru perfect, reşiţencele, împinse de la spate de un public nu foarte numeros, dar frenetic, au forţat desprinderea. Lucru pe care l-au şi reuşit, în primul rând, graţie evoluţiei de excepţie a portăriţei Paula Teodorescu, care a contabilizat 14 parade. În ciuda experienţei net superioare, moldovencele şi-au cam pierdut cumpătul în finalul primei părţi şi au permis studentelor să intre la cabine cu un avantaj de trei goluri.

Au jucat cu inima

În repriza secundă, Oţelul a dat semne de revenire şi, la un moment dat, părea că are forţa să întoarcă rezultatul. Universitatea s-a clătinat preţ de câteva minute, dar studentele au muncit ieri ca nişte salahori, iar eforturile le-au fost răsplătite în cele din urmă. Pentru reşiţence urmează deplasarea la malul mării, unde vor juca împotriva lui Tomis Constanţa, echipă de mijlocul clasamentului.

Caracterizare bună
 
Directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa, Octavian Măzăran, a caracterizat în termeni laudativi prestaţia studentelor. „Fetele s-au dăruit exemplar şi au obţinut o victorie muncită din greu. Mă bucur mult pentru acest succes şi sper să o ţinem tot aşa. Este un rezultat excelent pentru moralul lor. Avem în continuare nevoie de sprijin, pentru că această echipă promite să facă performanţă. Am pornit de jos, nu a fost deloc uşor şi, pentru a ajunge acolo unde ne dorim, avem nevoie să fim ajutaţi”, a spus Măzăran.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite