Reşiţa: Uniforma şi pacheţelul, la modă în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Uniforma şi pacheţelul, la modă în şcoli
Reşiţa: Uniforma şi pacheţelul, la modă în şcoli

Părinţii cheltuie peste 100 de lei pentru a-şi îmbrăca copii care aşteaptă cu nerăbdare să crească mari.

După achiziţionarea ghiozdanului, penarului, a caietelor şi a tuturor rechizitelor necesare pentru şcoală, lista părinţilor continuă. Aceştia treuie să le asigure odraslelor şi îmbrăcăminte pentru a merge la şcoală. Mofturoşi sau nu, elevii din clasele primare s-au orientat spre uniforme.

„Din clasa a doua purtăm uniformă. Este foarte frumos. Avem o vestă de culoare roşie, cravată şi ecuson personalizat. Este bine că avem aceste uniforme pentru că aşa toţi suntem la fel”, a spus Bianca Marusia Colţatu, elevă în clasa a III-a la Şcoala Generală Numărul 9 din Reşiţa.

Se mai poartă mâncarea de acasă


Părinţii care au fost de acord cu propunerea directorilor şcolilor şi a diriginţilor de a cumpăra uniforme pentru copii lor au scos din buzunar aproape 50 de lei doar pentru o vestă, cravată şi ecuson.

„În urma unei şedinţe, am decis să le facem copiilor uniforme. Noi am ales culorile şi modelul pentru aceasta. Chiar şi preţurile au fost rezonabile. Pentru cravată am plătit în jur de 15 lei, vesta a fost tot în jurul acestei sume şi pe ecuson am achitat aproximativ 10 lei. Cămăşile albe, tricourile, helăncile albe pe care le poartă sub vestă le schimbă în funcţie de anotimp, iar pantalonii sunt la alegerea noastră”, a explicat Paula Colţatu, o mămică.

Pentru pachetul zilnic cu care copii se duc la şcoală, părinţii cheltuie aproximativ 5 lei pe zi. „Eu îi pun fetiţei pachet, cu toate că şi şcoala le asigură cornul şi laptele, dar micuţa mea mănâncă ce îi pun de acasă”, a mai spus Paula Colţatu.

Cât costă îmbrăcămintea unui elev


Vestă 15 lei
Cămaşă 20 de lei
Cravată 15 lei
Ecuson 7,5 lei
Bluză albă 25 lei
Helancă 15 lei
Blugi 35 de lei
Pantofi 25 de lei
Geacă 40 de lei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite