Un şmecher din Timişoara a intrat cu jeep-ul pe o pârtie de pe Muntele Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Placa de snowbord şi schiurile nu i-au potolit setea de adrenalină unui turist care a ales să-şi petreacă weekendul pe munte. Aşa că, a urcat la volanul unui Subaru Forester şi a făcut slalom printre schiorii care se bucurau de vremea excelentă.

Salvamontiştii de pe Muntele Mic au avut de lucru în acest sfârşit de săptămână mai mult decât în întreg sezonul. Numărul mare al iubitorilor sporturilor de iarnă aflaţi pe pârtii a condus şi la destule accidente. “Am avut în aceste două zile 11 accidentaţi. Ieri am acordat ajutor unui număr de nouă schiori, iar astăzi ne-au solicitat sprijinul încă două persoane. Nu au fost probleme deosebite, ci accidente obişnuite care se petrec pe pârtiile de schi: tăieturi, coaste fisurate, dislocări de umăr sau capete sparte. Ieri, de la 12 şi până seara am fost solicitaţi în permanenţă. S-a intervenit, s-a acordat primul ajutor şi unele persoane au fost coborâte cu telescaunul. Nu a fost nevoie de salvare”, ne-a declarat Ghiţă Elade, de la Serviciul Salvamont Caraş-Severin.


    Un eveniment deosebit a avut loc astăzi, când şoferul unui jeep s-a dat în spectacol pe o pârtie, semănând panică printre schiori. “A considerat că dacă are 4x4 poate merge cu el pe unde vrea, chiar şi pe pârtie. Mergea exact pe o pârtie aglomerată, plină de schiori. Am intervenit la timp şi am împiedicat orice eveniment neplăcut”, a mai spus salvamontistul. Este al doilea incident de acest gen. În primele zile ale lui 2011, un bărbat a intrat cu ATV-ul pe o pârtie de pe Muntele Semenic. Acesta a reacţionat violent la insistenţele unui salvamontist de a părăsi pârtia, dreptatea urmând să o stabilească în acest caz instanţa. Salvatorul montan a făcut plângere penală împotriva agresorului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite