Un poliţist de frontieră beat la volan a fost oprit cu cinci focuri de armă de colegii lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 24 de ani, omul legii şi-a făcut de cap noaptea trecută pe şoselele judeţului. După episodul în care au ameninţat cu pistolul la cap un jurnalist care filma o descindere, poliştii de frontieră cărăşeni au fost din nou protagoniştii unor scene care nu fac deloc cinste uniformei de om al legii.

Poliţiştii de frontieră din Socol au sesizat în jurul orei 2.40 a nopţii trecute un autoturism marca Volkswagen care rula cu viteză. Au încercat să-l oprească pentru control, dar conducătorul auto nu nici nu a băgat în seamă semnalul regulamentar al acestora şi şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea Volkswagen-ului şi au solicitat sprijin colegilor lor de la Moldova Veche. Frontieriştii din Clisura Dunării au blocat toate drumurile pe care s-ar fi putut deplasa fugarul. La un moment dat, un echipaj al Poliţiei de Frontieră care instalase un filtru pe raza localităţii Radimna a observat maşina respectivă. “Deşi i s-a făcut semn să oprească la postul de control, şoferul VW-ului a ignorat semnalele poliţistului de frontieră, încercând să evite controlul. Pentru oprirea autoturismului, politiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, conform prevederilor legale, fiind trase două focuri de armă în plan vertical şi trei în direcţia autoturismului”, precizează comisarul Poliţiei de Frontieră Florin Crăciun.


Riscă să fie dat afară
Imediat de au reuşit să-l oprească pe şoferul care i-a sfidat pe poliţişti, aceştia au avut parte de o mare surpriză. Omul care le dăduse atâta de furcă şi care a pus în pericol viaţa atâtor oameni era tocmai un coleg de-al lor, un agent al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Era beat şi nu purta uniformă pentru că era în timpul liber. “Agentul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul orăşenesc pentru a i se recolta probe biologice. Având în vedere cele constatate, conducerea IJPF Caraş-Severin a dispus cercetarea prealabilă, în regim de urgenţă, a poliţistului de frontieră, pentru faptele săvârşite, la finalizarea acesteia, urmând a merge până la destituirea din poliţie”, a mai spus Crăciun.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite