Ucigaşul tânărului din Oraviţa rămâne în arestul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii refac filmul evenimentelor
Poliţiştii refac filmul evenimentelor

Instanţa cărăşeană a decis ca Doru Marius Daş, de 27 de ani, jandarmul timişorean care la sfârşitul lunii trecute l-a omărât într-un accident de circulaţie pe tânărul Sorin Ursu, de 20 de ani din Oraviţa, să rămână în arestul poliţiei încă 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au făcut recurs faţă de decizia magistraților de la Oravița de a-l pune în libertate pe Doru Marius Daş. „Ne confruntăm cu un caz de ucidere cu o rezonanţă pe plan local, iar punerea în libertate ar putea denatura adevărul“, a spus Laura Iancu, procurorul de caz din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Se certase cu prietenul victimei  
Martorii oculari ai tragicului evenimentu petrecut la Oraviţa susţin că jandarmul ar fi avut intenţia de a-l accidenta pe unul dintre prietenii victimei, cu care se certase la o petrecere cu puţin timp înaintea tragediei. Aceştia mai spun că gestul jandarmului a fost premeditat. Doru Marius Daş, care are 27 de ani, a participat la o petrecere de majorat, unde ar fi avut un conflict cu un amic de-al victimei. Băut bine, jandarmul a urcat la volan şi a intenţionat să-l accidenteze pe tânărul cu care se certase. Acesta a apucat însă, să se ferească. Prietenul său nu a avut timp să reacţioneze şi a ajuns sub roţile maşinii. Filmul evenimentelor nu a fost confirmat încă de poliţişti. . "Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“, declara la momentul acela Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Declaraţii contradictorii
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş au confirmat faptul că în evenimentul rutier de la Oraviţa a fost implicat un jandarm al unităţii. “Este vorba despre un subofiţer din cadrul unităţii. Se pare că era în maşină cu prietena lui. Aşteptăm să vedem concluziile poliţiştilor, pentru că, există şi declaraţii potrivit cărora nu el s-ar fi aflat la volan, ci prietena lui”, a precizat căpitan Emilia Finata, reprezentantul jandarmilor timişoreni.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite