Ucemeriştii sunt favoriţi în marele meci de la Constanţa, unde se decide campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru prima dată, reşiţenii nu mai sunt outsideri în faţa HCM-ului
Pentru prima dată, reşiţenii nu mai sunt outsideri în faţa HCM-ului

Reşiţenii întâlnesc campioana în cel mai important meci al anului. Pentru prima dată în istoria confruntărilor directe, bănăţenii sunt cotaţi cu prima şansă la victorie şi, totodată, la câştigarea titlului. În momentul de față, lotul de la Reșița este unul dintre cele mai bune din țară.

Reşiţa are, probabil, cel mai bun lot la ora actuală în Liga Naţională, este lider cu un avans de două puncte faţă de HCM şi practică un joc mai bun decât campioana ultimilor ani. Sunt doar câţiva din factorii care îi conferă UCMR-ului statutul de favorită în meciul de sâmbătă seară, de la Constanţa, numai că, la un astfel de derbi, ambiţia şi determinarea ajung să facă de cele mai multe ori diferenţa. Bănăţenii simt însă că a venit vremea să preia dominaţia în campionatul intern şi sunt gata să demonstreze asta printr-o victorie la malul mării.


E vremea Reşiţei!
“Va fi cel mai important meci. De fiecare dată am pierdut la Constanţa, dar sper să fi spart gheaţa odată cu victoria din Cupa României. În mare parte, pot să zic că se decide campioana. Cam aşa au fost ultimele meciuri din campionat cu ei. Toată lumea aştepta meciul dintre HCM şi UCM ca să ştie cine va fi campioana. Totuşi, campionatul este lung, dar ai un mare plus dacă faci un rezultat bun în acest derbi”, a declarat antrenorul Gligore Czari.


Avantajele Reşiţei
Dacă în sezoanele trecute UCMR se afla mereu cu un pas în urma HCM-ului şi era condamnată să învingă în meciul direct, acum, lucrurile s-au schimbat, iar asta o ştie bine şi tehnicianul Reşiţei. „De data asta, presiunea e de partea lor. Noi putem să mergem să jucăm mai relaxaţi, dar vreau să facem handbal de calitate. Eu mizez pe faptul că, fără presiune, care acum apasă pe umerii adversarilor noştri, joci altfel”, suţine Czari.


    Potrivit antrenorului reşiţean, elevii săi ar putea profita şi de schimbările din tabăra campioanei, care, deocamdată, n-au dat rezultate. „Sper să nu dea nici în meciul cu noi. Schimbarea antrenorului a produs un şoc la echipă şi, în Liga Campionilor, au jucat mult mai bine. În general, toată echipa Constanţei e periculoasă. Csepreghi, cel mai bun om al lor la 9 m, considerat pericolul numărul unu, a fost mai puţin inspirat în ultima vreme. Pericol este şi Popescu, în poartă. Trebuie să speculăm şi cel mai mic lucru în acest meci şi să câştigăm”, a mai spus omul de pe banca UCM-ului.

Ucemeriştii fac deplasarea cu avionul

Pentru a elimina oboseala pe care ar putea-o acuza handbaliştii reşiţeni din cauza drumului lung până la Constanţa, conducerea UCMR-ului bagă adânc mâna în buzunar. „Din fericire, conducerea ne ajută, mergem cu avionul din Timişoara. Cu autocarul faci14 ore până acolo şi e greu să pleci cu o zi înainte de un meci cu asemenea miză”, a mai spus Czari. Singurele griji ale antrenorului sunt legate de câteva accidentări. „În general, cam toţi sunt apţi. Vulpe şi Cuciula nu pot juca, iar Djordjevic este incert. Mă bucur în schimb că Levente Szabo şi-a revenit şi este apt sută la sută”, afirmă tehnicianul.
Marele meci HCM Constanţa – UCM Reşiţa se joacă sâmbătă, de la ora 19.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite