Reşiţa: VIDEO Caz confirmat de gripă porcină în Banat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul de la Reşiţa suspect de gripă porcină a fost confirmat.

UPDATE 19.30

Fetiţa, în vârstă de 7 ani şi 11 luni a fost consultată de către doctorul Georgeta Cozma, medic de familie din Reşiţa, la domiciliul din Reşiţa al unchilor fetiţei, iar vineri dimineaţa a fost trimisă către spital, în această dimineaţă fiind transportată cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. "Doamna doctor Cozma a dirijat fetiţa spre secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Reşiţa, de unde a fost internată la Timişoara" a declarat în această seară dr. Miţa Vermeşan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.


O fetiţă sosită de curând din Canada a fost trimisă de medicul de familie la Spitalul Judeţean Staţionar III - boli contagioase, cu suspiciune de gripă porcină. După recoltarea de probe, acestea au fost trimise la Bucureşti, care a confirmat suspiciunea de gripă porcină.

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a mai confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
„Este vorba  tot despre un caz de import, o fetiţă sosită împreună cu străbunica sa de pe continentul nord-american în data de 11 iunie a.c., pe aeroportul din Timişoara. În prezent, copilul este internat, împreună cu străbunica, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Timişoara. Aici primeşte tratament cu antivirale şi supraveghere medicală. Împreună cu epidemiologii de la Institutul de Sănătate Publică Timiş s-a început  ancheta epidemiologică. Menţionăm că străbunica fetiţei a fost internată doar ca însoţitoare, ea neprezentând deocamdată nici un simptom de boală” a declarat Oana Gore, purtătorul de cuvânt al Minsiterului Sănătăţii.

UPDATE 18,20

Boala evoluează favorabil

"Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin face cunoscut faptul că pe teritoriul judeţului a fost confirmat primul caz de gripă umană cu noua tulpină de virus gripal AH1N1. Pacientul se află internat în spital sub tratament antiviral şi supraveghere medicală, evoluţia bolii fiind favorabilă" a declarat dr Fleischer Sorina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite