Reşiţa: Ţărănii iau bani UE ca să facă brand la ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Ţărănii iau bani UE  ca să facă brand la ţuică
Reşiţa: Ţărănii iau bani UE ca să facă brand la ţuică

Ca să îşi facă reclamă, producătorii locali din judeţ au beneficiat de 500.000 de euro, investiţi în promovarea mărfurilor tradiţionale.

Legumele, brânza, ţuica şi porumbul de la Fârliug sunt promovate şi peste hotare. Localnicii din această comunitate au acum posibilitatea de a fi apreciaţi şi de alte comunităţi.

„Eu am două hectare de pământ unde cultiv kilograme de vinete, ardei, ceapă sau usturoi. Aceste proiect vine în ajutorul nostru, acum avem ocazia ca şi comunităţile din Serbia să cunoască roadele pămânului românesc. Pe piaţa locală ne cunoaşte lumea. La Reşiţa, suntem deja cunoscuţi, unii au plecat şi spre Timişoara, dar nu mai departe”, a spus Gheorghe Augustin, un producător de legume din comuna Fârliug.

Schimb cu sârbii

Proiectul de 500.000 de euro, implementat de Consiliul Local Fârliug, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Municipalitatea Alibunar din Serbia, a fost finalizat. „Proiectul se adresează fermierilor, producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor şi vânzătorilor mici, mijlocii şi mari de produse agricole, angajaţilor din sectorul agricol şi şomerilor din regiune, precum şi IMM-urilor din acest sector“, a spus Ioan Borduz, primarul Fârliugului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite