UCMR riscă „naţionalizarea“ din cauza datoriior la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii UCMR se tem pentru viitorul lor
Angajaţii UCMR se tem pentru viitorul lor

Viitorul companiei depinde de o investiţie urgentă în valoare de zece milioane de euro. Uzina reşiţeană nu mai prezintă la fel de mare interes pentru propriii acţionari, astfel că ar putea ajunge din nou pe mâinile statului.

Zvonurile legate de situaţia grea prin care trece grupul de firme UCM Reşiţa şi de valul de disponibilizări ce ar urma să afecteze în acest an peste 1.000 de angajaţi au fost negate într-o primă fază de conducerea celui mai important angajator din Reşiţa. Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al UCMR, a recunoscut însă că viitorul companiei depinde de intrarea în conturile acesteia a nu mai puţin de zece milioane de euro, bani pe care actualii acţionari nu se prea arată dispuşi să-i direcţioneze spre Reşiţa.

„Pentru ca să putem produce cât trebuia în 2009, aveam nevoie de cinci milioane de euro în primul trimestru. Ne-am adresat acţionarului, dar nu s-a grăbit. Faptul că acei bani nu au venit atunci a transformat 2009 într-un an cu un final în oglindă faţă de ceea ce ne aşteptam şi, practic, ne-a adus astăzi în situaţia în care eram în 2007. Suntem la fel de decapitalizaţi. Am investit totul în ceea ce am făcut până acum şi, ca să putem să susţinem activitatea în continuare, nu ne mai ajung de data asta cinci milioane de euro, ci ne trebuie zece până la sfârşitului lui februarie”, a mărturisit Chebuţiu.

Din nou pe mâna statului

Lucrurile sunt mai grave decât par la prima vedere, iar Chebuţiu nu-i poate linişti pe oamenii speriaţi că vor rămâne pe drumuri. „Dacă cele zece milioane de euro nu vin sau vin prea târziu, în oricare din cele două situaţii s-ar putea să nu mai fim în stare să ne îndeplinim obligaţiile faţă de stat, ceea ce ar putea conduce la o schimbare la nivel de acţionariat. Toată munca noastră şi toate zecile de milioane de lei pe care i-am dat în aceşti şase ani la stat, în contul datoriilor istorice, se duc pe apa sâmbetei. Consecinţele unei astfel de schimbări la nivelul operaţional nu le pot anticipa acum”, a adăugat Adrian Chebuţiu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite