Reşiţa: UCMR nu poate renunţa la Omer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: UCMR nu poate renunţa la Omer
Reşiţa: UCMR nu poate renunţa la Omer

Suspendat cinci ani de Federaţia Europeană de Handbal (FEH), Aihan Omer se bucură în continuare de susţinerea clubului reşiţean.

Cariera de excepţie a celui mai titrat antrenor din handbalul românesc al ultimilor ani ar putea apune după ce forul european l-a suspendat cinci ani din toate activităţile, sub pretextul că ar fi încercat să mituiască doi arbitri danezi. La aflarea sentinţei, au fost destui cei care au pus totul în spatele unui scenariu prin care „antrenorul momentului” să fie denigrat. O înregistrare făcută cu camera ascunsă, ajunsă pe Internet, a redus însă la tăcere lumea sportului românesc.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, este filmat în timp ce confirmă tentativa de mituire a brigăzii daneze înaintea meciului România – Muntenegeru din manşa secundă a play-off-ului pentru Campionatul Mondial din Croaţia.

Excluşi din Europa?

Dacă iniţial FEH-ul i-a sancţionat doar pe antrenorul Aihan Omer şi pe fostul vicepreşedinte FRH, Petru Paleu, şi a penalizat cu o amendă de 27.500 de euro forul de la Bucureşti, acum, odată cu afiirmaţiile lui Gaţu, lucrurile ar putea deveni dramatice pentru întreg handbalul românesc.

„Eu am ştiut şi le-am interzis. Ei au făcut-o pe barba lor. Am zis, bă, în primul rând, tu ce cauţi ca antrenor la Budapesta? Tu eşti nebun? Şi lui Paleu i-am spus. Ne băgaţi în belele. Paleu, răspunzi cu viaţa”, a spus Gaţu în faţa camerei ascunse. Acesta recunoaşte practic că ştia de tentativa de mită, lucru ascuns însă în faţa Tribunalului de Arbitraj al FEH. În consecinţă, federaţia europeană se poate autosesiza şi poate aplica noi sancţiuni, extrem de grave, despre care, întâmplător, Gaţu vorbeşte şi în înregistrarea de pe Internet.

„Era normal să spun că nu e adevărat, pentru că, dacă recunoştea preşedintele federaţiei era probă pentru ei şi ne scotea din toate competiţiile oficiale timp de patru ani”, a spus preşedintele FRH.

Triplă câştigătoare a Challenge Cup şi participantă, anul acesta, în Cupa FEH, UCM Reşiţa, echipa de club a lui Aihan Omer, ar putea avea şi ea de suferit în aceste condiţii.

Zeci de mii de euro „cadou”

Până acum, oficialii clubului reşiţean au refuzat să facă prea multe declaraţii legate de suspendarea lui Omer, rezervându-şi dreptul de a comenta mai multe în momentul în care decizia va fi definitivă. Gaţu însă, îl desfiinţează pur şi simplu pe tehnician.
„Cert este că arbitrii nu au primit banii, pentru că, altfel, nu mai lătrau acum. Dar ştiţi ce mi-a spus domnul Paleu şi cu Omer? Nea Cristi, le-am dat la fiecare câte 30.000. Şi, atunci, dă-mi voie să nu mai am încredere în ei”, a mai spus Gaţu în faţa camerei ascunse.

Omer rămâne la club?

Prin vocea directorului de marketing, Cătălin Negreanu (foto), UCMR îşi declară solidaritatea faţă de tehnicianul care i-a adus atâtea succese. „Antrenorul Aihan Omer are contract cu Clubul Sportiv UCM Reşiţa până în 2011, iar echipa şi strategia de performanţă este structurată în jurul său. În toată această perioadă în care a activat în cadrul clubului nostru conduita antrenorului Aihan Omer a fost ireproşabilă”, susţine UCMR.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite