Reşiţa: UCM Reşiţa refuză să comenteze suspendarea antrenorului Aihan Omer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: UCM Reşiţa refuză să comenteze suspendarea antrenorului Aihan Omer
Reşiţa: UCM Reşiţa refuză să comenteze suspendarea antrenorului Aihan Omer

Antrenorul Naţionalei masculine de handbal şi al UCM Reşiţa este suspendat 5 ani din competiţiile internaţionale tocmai când UCM Reşiţa părăsise Challenge Cup pentru a juca la un nivel superior în cupele europene.

Citeşte şi:

Omer şi Paleu excluşi cinci ani din competiţiile internaţionale

Federaţia Română de Handbal va face apel către EHF

Mihai Marinescu: "Decizia EHF mi se pare aberantă"

Oficialii Clubului Sportiv UCM Reşiţa au luat cunoştinţă hotărârea Tribunalului de Arbitraj al Federaţiei Europene de Handbal (EHF) care a decis, astăzi, să îl suspende pe tehnicianul Aihan Omer pentru o perioadă de cinci ani. Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi în cazul fostului vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Petre Paleu.  Cei doi au fost găsiţi vinovaţi că au încercat să-i mituiască pe arbitrii meciului România - Muntenegru, contând pentru barajul Campionatului Mondial din 2009.

Ofiţerul de presă al vicecampioanei României, Cătălin Negreanu, spune că gruparea reşiţeană va prezenta un punct de vedere oficial legat de această sancţiunea abia mâine. „Nu avem nimic de comentat acum. Vom prezenta punctul de vedere al CS UCMR în cursul zilei de mâine. A aflat şi domnul Chebuţiu (Adrian Chebuţiu, preşedinte director al UCM Reşiţa – n.r.), aşa cum a aflat toată lumea”, a spus Negreanu.

Fără Omer pe bancă!


 UCMR va debuta anul acesta în Cupa EHF şi ar putea fi văduvită de aportul antrenorului emerit Aihan Omer, care, în mod normal, nu poate lua loc pe banca tehnică. Prima partidă din turul doi, în care vicecampioana României va întâlni reprezentanta Cehiei, OKD Karvina, este programată la 10 sau 11 octombrie.

Alături de suspendarea celor doi oficiali pe o perioadă de cinci ani din orice competiţie internaţională, EHF a decis şi amendarea forului român cu 27.500 de euro. „Tribunalul de Arbitraj al EHF i-a găsit vinovaţi de tentativă de manipulare a arbitrilor prin oferirea de bani înainte de meci pe Aihan Omer şi Petru Paleu”, precizează EHF. Decizia poate fi atacată în termen de 21 de zile la Curtea de Arbitraj.

Turnaţi de arbitrii danezi

Partida la care face referire Federaţia Europeană de Handbal s-a disputat, la 14 iunie 2008, la Oradea, în manşa secundă a play-off-ului pentru Campionatul Mondial din Croaţia. Arbitrii danezi, Martin Gjeding şi Mads Hansen, au reclamat că cei doi oficiali români le-au oferit câte 30.000 de euro pentru a favoriza reprezentativa României. În meciul tur, muntenegrenii câştigaseră cu 31-27. În retur, tricolorii au câştigat cu 29-24 şi s-au calificat la turneul final  după o absenţă de 14 ani. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite