Reşiţa: Marian Filip divorţează de UCM Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa:  Marian Filip divorţează  de UCM Reşiţa
Reşiţa: Marian Filip divorţează de UCM Reşiţa

Internaţionalul român nu s-a acomodat în Banat şi a preferat să plece, deşi mai avea un an de contract. Sosirea lui Adrian Petrea pe malurile Bârzavei îi lăsa lui Marian Filip tot mai puţine şanse de a prinde echipa.

Lotul vicecampioanei României la handbal masculin se află într-o continuă transformare. Pe lângă jucătorii noi care au fost înregimentaţi în această vară de UCM Reşiţa există şi nume care s-au despărţit de trupa lui Aihan Omer sau care urmează să o facă. Spre exemplu, ieri, interul stânga Marian Filip şi conducerea executivă a clubului bănăţean au ajuns la un acord pentru o despărţire pe cale amiabilă.

 Jucătorul venit în vara anului trecut de la Dinamo nu a reuşit să se adapteze, iar fanii l-au desemnat drept deziluzia sezonului. Filip mai avea un an de contract cu UCMR, dar venirea lui Adrian Petrea i-ar fi lăsat tot mai puţine şanse de a-şi face loc în echipă. Pe acelaşi post îşi mai dau concursul alţi doi jucători, Bojan Butulija, vedeta echipei, şi Ilie Vaidasigan, care nu a impresionat, dar de fiecare dată când a intrat în teren şi-a făcut bine treaba. În aceste condiţii, Filip a preferat să renunţe la tricoul vicecampioanei, deşi antrenorul Aihan Omer anunţase că aşteaptă revenirea jucătorului la forma ce l-a consacrat şi infirmase plecarea acestuia. „Filip este un jucător de moral. El nici la Dinamo n-a jucat prea bine în primul sezon, dar în al doilea an şi-a dat drumul. Am încredere în el şi calităţile lui şi cred că, în noul sezon, va juca la adevărata valoare”, spunea Omer. Nu mai este însă cazul, jucătorul făcându-şi deja bagajele.

Cantonament anulat


Marian Filip nu s-a mai antrenat începând de ieri cu UCMR, urmând acum să-şi caute echipă. Interul stânga nu are prea multe oferte, motiv pentru care şi-ar fi dorit chiar să lupte pentru un loc în echipa lui Aihan Omer cu Butulija, Petrea şi Vaidasigan.

În altă ordine de idei, ucemeriştii au renunţat la cantonamentul de pe Muntele Semenic. „Vom urca timp de câteva zile cu autocarul pe platoul Semenic pentru a face pregătirea specifică. Am fost anunţat că s-a renunţat la ideea cantonamentului, dar nu văd nicio problemă în asta. Important este să ne pregătit cât mai bine, cu seriozitate, pentru că ne aşteaptă un sezon greu, iar pretenţiile sunt mari”, a declarat Gligore Czari, antrenorul secund al echipei, cel care se ocupă de pregătirea lotului în absenaţa profesorului Aihan Omer. Ion Zamfirescu a explicat şi motivele pentru care s-a renunţat la cantonamentul de Semenic. „Nu am găsit condiţii tocmai bune pe munte. De aceea am hotărât să rămânem acasă şi să urcăm cu autocarul vreo cinci-şase zile pentru a ne desfăşura antrenamentele”, a spus directorul executiv al CS UCMR.

Colţul directorului

     „Ne-am despărţit amiabil de Marian Filip. Erau deja patru jucători pe post şi probabil că aşa e cel mai bine pentru ambele părţi. Poate că se va acomoda mai bine în altă parte, pentru că valoare are. Cred că şi el regretă despărţirea, pentru că la Reşiţa este o atmosferă frumoasă, dar n-a fost să fie. Îi dorim succes la viitoarea sa echipă”, a spus Ion Zamfirescu, directorul clubului reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite