Reşiţa: Handbaliştii de la UCM Reşiţa se acomodează cu înălţimile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Handbaliştii de la UCM Reşiţa se acomodează cu înălţimile
Reşiţa: Handbaliştii de la UCM Reşiţa se acomodează cu înălţimile

Trupa lui Aihan Omer trage din greu pentru a aduce primul trofeu intern în Banat. Reşiţenii sunt mai hotărâţi ca niciodată.

Handbaliştii de la UCM Reşiţa se pregătesc sub comanda profesorului Aihan Omer mai determinaţi ca niciodată, titlul în Liga Naţională şi Cupa României reprezentând ţintele predilecte ale acestora în noul sezon. „Toată lumea este aptă pentru programul de pregătire, doar Cristi Antonaru prezentând ceva probleme medicale. Combinăm antrenamentele în aer liber, pe Muntele Semenic, cu pregătirea în sala de forţă şi Sala Polivalentă. Apoi, urmează cantonamentul din Ungaria, unde avem programate şi jocuri de verificare”, spune Omer.

În ceea ce priveşte obiectivul echipei fixat de Adrian Chebuţiu, bossul de la UCMR, Aihan Omer nu vrea să comenteze prea mult. „Motivaţia este mare şi îi văd pe băieţi că se pregătesc cu o ambiţie mai mare decât anul trecut. Asta îmi dă încredere şi sper că vom face următorul pas în progresul nostru. Am terminat pe 5, apoi pe 4, pe 3 şi anul trecut am ieşit vicecampioni. Respectând regulile aritmeticii, ar trebui să terminăm pe primul loc, dar noi preferăm să vorbim mai puţin. Nu e genul nostru să ieşim cu declaraţii, cu ameninţări şi promisiuni. Mă bucur că băieţii se pregătesc bine, pentru că asta contează cel mai mult pentru noi”, spune tehnicianul.

Omer, supărat pe Filip

În această vară, UCMR a transferat doar doi jucători, internaţionalii români Cristian Fenici şi Adrian Petrea, faţă de cele nouă achiziţii din urmă cu un an, dar Omer este mulţumit de lotul avut la dispoziţie. „Nu cred că mai vine nimeni. Nu am făcut transferuri senzaţionale, i-am adus pe Petrea şi Fenici şi au plecat jucători de pe aceleaşi posturi, Filip şi Vizhbovskyy, care nu au confirmat aşteptările. Ambii sunt jucători de echipa naţională şi integrarea se va face foarte uşor, pentru că Reşiţa joacă aşa cum o face şi naţionala. Nu mai trebuie să înveţe limba, aşa cum a fost anul trecut cazul lui Krauss, Schjolin şi a celorlalţi”, afirmă „Turcul”.

În ceea ce priveşte divorţul dintre UCMR şi Marian Filip, în urma căruia interul stânga şi-a exprimat indignarea pentru modul în care a fost îndepărtat, antrenorul Reşiţei a spus: „În sport se mai întâmplă şi altfel de lucruri. Conducerea clubului l-a anunţat la momentul oportun şi, după evoluţia sa, trebuia să se aştepte. El ar fi vrut să rămână, dar m-a deranjat afirmaţia lui potrivit căreia nu i s-au acordat şanse. El este un jucător bun, valoros, dar nu s-a acomodat aici. E posibil ca în altă parte să joace extraordinar”.

Colţul jucătorului

Cel mai vechi component al vicecampioanei României, portarul Cristian Ionescu, spune că  titlul în Liga Naţională reprezintă cel mai important obiectiv al echipei. „Ne dorim foarte mult să câştigăm campionatul. Am fost aproape anul trecut şi de data asta vrem neapărat să terminăm pe primul loc. Nu ne va fi deloc uşor, pentru că Steaua şi Constanţa rămân în continuare două echipe foarte valoroase, dar noi pentru asta ne pregătim. Trebuie să vină şi vremea noastră”, a declarat Ionescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite