Reşiţa: UCM Reşiţa îşi află astăzi adversarul din turul trei al Cupei EHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: UCM Reşiţa îşi află astăzi adversarul din turul trei al Cupei EHF
Reşiţa: UCM Reşiţa îşi află astăzi adversarul din turul trei al Cupei EHF

Băieţii lui Aihan Omer aşteaptă cu sufletul la gură să vadă ce formaţie le scot sorţii în cale, deşi susţin că nu prea au preferinţe.

Debutantă în Cupa EHF, tripla câştigătoare a Challenge Cup, UCM Reşiţa, se va afla astăzi în urna din sediul Federaţiei Europene de handbal de la Viena, acolo unde va avea loc tragerea la sorţi a partidelor din turul trei al celei de-a doua competiţii continentale ca importanţă. Echipa pregătită de Aihan Omer, vicecampioană a României în sezonul trecut, a intrat în competiţie direct în faza secundă. A acces în turul trei fără prea mari probleme, după o dublă cu cehii de HC Banik Karvina, iar acum aşteaptă să cunoască numele noului adversar. Bănăţenii vor întâlni în faza următoare o formaţie din Austria, Belarus, Croaţia, Islanda, Israel, Muntenegru, Portugalia, Serbia, Slovacia, Suedia sau Ucraina. Cu alte cuvinte, echipa reşiţeană, care are deja un palmares impresionant în confruntările europene, nu ar trebui să întâmpine probleme deosebite nici în turul trei, indiferent care va fi numele adversarului. Situaţia se va complica însă în turul patru, atunci când vor intra în joc şi echipele care părăsesc grupele Ligii Campionilor.

Cunoştinţe vechi     

La o primă vedere, UCMR este peste toate celelalte 15 echipe din urnă. Poate doar austriecii de la Bregenz, echipa suedeză IK Savehof şi slovacii de la Tatran Presov, care anul trecut au jucat în grupele Champions League ar fi bine de evitat. În rest, sunt adversari de care echipa lui Omer nu ar trebui să se împiedice. Bănăţenii s-ar putea întâlni în această fază a Cupei EHF şi cu cunoştinţe mai vechi, cum ar fi austriceii de la Alpla Hard sau portughezii de la Benfica Lisabona. În anii trecuţi, reşiţenii au depăşit cele două echipe în finala, respectiv, semifinala Challenge Cup. Ţinând cont de colonia sârbească din lotul UCMR-ului, confruntări interesante ar putea rezulta şi din întâlniri cu Partizan sau Steaua Roşie Belgrad, dar şi cu croaţii de la RK Nexe.

Cupa EHF este altceva decât Challenge Cup

Aihan Omer spune că nu se gândeşte prea mult la numele adversarului, indiferent care ar fi acela, echipa sa trebuind să-l depăşească. “Cupa EHF este altceva decât Challenge Cup. Aici joacă echipe care au terminat campionate puternice pe locul doi. Unele dintre ele au pierdut titlul în ţările din care provin la diferenţă de un punct sau două şi chiar la golaveraj. Eu consider această competiţie drept a doua Champions League. Sunt echipe foarte puternice şi cu oricine am juca nu va fi deloc uşor. Obiectivul nostru este însă să mergem cât mai departe, aşa că, indiferent pe cine am întâlni, trebuie să ne calificăm. Cu această idea am pornit la drum”, a spus tehnicianul Reşiţei, care are şanse mici să stea pe bancă şi la meciurile din turul trei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite