Turiştii care vin în Caraş-Severin sunt supravegheaţi de jandarmii montani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii montani şi-au intensificat acţiunile
Jandarmii montani şi-au intensificat acţiunile

Meteorologii ne anunţă că vremea se va răci, iar în unele zone ale ţării sunt aşteptate chiar şi ninsori.. Astfel, pentru siguranţa turiştilor care vor merge în zonele montane din judeţul Caraş-Severin vor fi supravegheaţi de jandarmii montani.

De la începutul anului şi până în prezent, peste 40 de persoane s-au aflat în dificultate în zona staţiunilor turistice şi pe traseele montane, majoritatea turişti, au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Montane Cărăşene. „Pentru siguranţa turiştilor, zilnic, 10 jandarmi acţionează în staţiunile montane pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate“, spune Lucian Istrăţescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

        Pentru a evita situaţiile nedorite turiştii să ţină cont de următoarele recomandări:

-    să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale, precum şi starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu,
-    să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
-    să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
-    să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
-    să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
-    să echipeze autoturismele pentru iarnă; să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire;
-    în caz de accident să anunţe Jandarmeria Montană (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite