Sporturi extreme în Parcul Național Domogled pentru promovarea turismului din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tură cu tiroliana ar putea să fie soluţia ideală care să aducă turişti în Valea Cernei. După lecţia dată de vecinii unguri în domeniul turismului, lucrurile par să se mişte şi în Caraş-Severin. Cel puţin aşa speră operatorii de turism din Băile Herculane.

Cu doar 1.500 de euro, Asociaţia de Turism din Băile Herculane a achiziţionat materialele necesare pentru amplasarea unei tiroliane în staţiune. Acest proiect are ca scop atragerea turiştilor şi în timpul săptămânii şi nu doar în weekend.

„Am luat etapele la rând pentru a obţine toate avizele, în special am cerut aprobarea celor de la Parcul Naţional Domogled“, a declarat Mariana Molnar, Asociaţia de Turism din Băile Herculane. 

„Membrii asociaţiei pot folosi tiroliană gratuit. Pentru turişti costul se ridică la zece lei, iar la două ture primesc una gratuit. De asemena, grupurile de turişti au parte de o reducere de preţ, în funcţie de număr“, a mai precizat Mariana Molnar.

Sub supravegherea salvamontiştilor
Pentru ca totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, membrii asociaţiei au o colaborare cu Serviciul Judeţean Salvamont Caraş-Severin. „Salvamontiştii vor supraveghea fiecare tură pentru a se evita problemele ulterioare“, a precizat Valentin Balaban, directorul Serviciului Salvamont.

Operatorii de turism din Băile Herculane sunt convinşi că această ofertă turistică le va aduce numărul de turişti de altădată. Mai mutl decât atât, cărăşenii deja se arată încântaţi de idee şi spun că îşi planifică sfârşitul de săptămână în staţiunea de le Valea Cernei. „Este bine că acum putem practica tiroliana şi în zona Herculane. Până acum veneau timişorenii să ne organizeze astfel de ture, iar acum oferta este mult mai variată“, a spus Sebastian Bilanin, pasionat de sporturile extreme.

Citește mai multe în Adevărul de Seară Reșița!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite