Resita: Turism distrus intenţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Turism distrus intenţionat
Resita: Turism distrus intenţionat

Conducerea companiei TMK, proprietara terenurilor de lângă lacul Văliug, ignoră efectele negative pe care exploatarea iraţională a apei le poate avea asupra turismului.

Societatea a fost şi amendată cu 40.000 de lei de Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin pentru că a golit lacul în toiul verii.

„Amenajarea Hidroenergetică Bârzava Superioară, deci inclusiv Lacul Gozna (Văliug), a fost construită exclusiv pentru producţia de energie electrică şi aprovizionarea cu apă a oraşului Reşiţa şi împrejurimi şi, ca urmare, serveşte pentru realizarea unor obiective economice din cadrul bugetului companiei TMK şi nu are destinaţie turistică. În plus, industria turistică din jurul lacului s-a dezvoltat haotic, la limita sau peste limita legalităţii”, susţine Adrian Popescu, director general Divizia Europa TMK. Acesta mai spune că TMK-Reşiţa nu permite desfăşurarea pe lac a activitaţilor turistice, întrucât apa din lac este utilizată pentru potabilizare şi producţia de energie electrică.

Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin spune însă că nu a solicitat TMK-ului decât să respecte cotele de exploatare aprobate. „Noi le-am cerut să respecte programul de exploatare aprobat de Direcţia Naţională Apele Române. Nu are nicio legătură cu activităţile conexe sau turistice din zonă”, spune Gavril Dorin, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite