Ture cu bicicleta la maratonul de mountain bike la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele eveniment din weekend la Reşiţa. După succesul din anii precedenţi, anul acesta Banat Mountain Bike Maraton se pregăteşte pentru 400 de participanţi.

Asociaţia Bike Attack din Reşiţa organizează Banat Mountain Bike Maraton. „Evenimentul se adresează cicliştilor amatori din ţara şi de peste hotare şi a devenit deja tradiţie, ajungând anul acesta la a VI-a ediţie“, a declarat Cătălin Gavrilă, preşedintele Asociaţiei Bike Attack.
Maratonul va debuta sâmbătă cu ture individuale pe traseele deja marcate pentru recunoaştere, acomodare, antrenament şi plimbare. Startul va fi dat duminică, la ora 10.00, din Poiana Lupului de la Gărâna. Competiţia are loc pe trei trasee diferite ca lungime şi dificultate, având startul şi sosirea în acelaşi punct, în zona Poiana Lupului de la Gărâna – Wolfsberg.


„Traseul montan conţine 80 de km pentru sportivi cu experienţa si profesionişti, 50 de km pentru amatori care iubesc mountain biking-ul şi se luptă pentru weekend-urile petrecute pe bicicletă si 30 de km pentru toata lumea, chiar şi pentru cei care merg mai rar sau acum se apuca de acest sport“, a mai spus Cătălin Gavrilă.

Animaţie de stradă pentru tineri


Un grup de tineri din mai multe ţări vor oferi reşiţenilor clipe de neuitat, la complexul sportiv din cartierul Lend. Tineri din Reşiţa, Italia, Lituania, Polonia şi Portugalia vor organiza ateliere de împletituri, modelaj din baloane, face-painting şi noţiuni de bază de jonglerie şi acrobaţie, accentul fiind pus pe utilizarea acestora ca unelte de implicare a tinerilor la nivelul comunităţii. Proiectul Street Animation – a tool for local actions îsi propune utilizarea animaţiei stradale pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii.

Fir întins pe marginea bălţii


O partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. În jurul Reşiţei au apărut în ultimul timp destule bălţi private unde până şi cei mai puţin pricepuţi pescari se pot lăuda cu capturi impresionante. O zi întreagă petrecută pe malul apei costă 30 de lei pe zi, iar fiecare pescar are voie să plece acasă cu un crap care cântăreşte mai mult de un kilogram şi cu patru kilograme de caras. Pe lângă aceste bălţi există suficiente locuri in care ai nevoie doar de bunul simţ şi de permis de pescuit.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite