Reşiţa: Trotuare sparte ca după bombardament (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Trotuare sparte ca după bombardament (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Trotuare sparte ca după bombardament (GALERIE FOTO)

Lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare au lăsat urme adânci pe străzi, pietonii circulând pe carosabil. Pe strada Petru Maior lucrările nu pot fi finalizate deoarece nu se găseşte o conductă de apă.

Reşiţenii sunt disperaţi că trebuie să circule, în unele zone, pe carosabil, dar şi că trotuarele care au fost sparte pentru a se reface reţeau de canalizare au fost astupate cu pământ. Pe Strada Petru Maior din zona Moroasa trotuarul se transformă în noroi ori de câte ori plouă. Aici lucrările au fost efectuate în vara acestui an, iar asfaltul ar fi trebuit să fie turnat de o lună.
„Toată vara am circulat pe lângă trotuar. Trebuie să fim atenţi pe unde călcăm, deoarece trotuarul arată ca o uliţă de la ţară. Când vine ploaia, toţi oamenii care trec pe aici merg pe stradă că să nu-şi umple pantofii cu noroi”, a spus Natalia Cîrcelic.

Săpături cu probleme
Pe aceeaşi stradă o gură de canal s-a transformat într-o groapă de doi metri. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Avem o deschidere imensă în trotuar de aproape două luni. Eu nu-mi pot face aprovizionarea aşa cum trebuie din acestă cauză. Canalul este exact lângă chioşc”, ne-a spus Mariana Guruian, proprietara unei afaceri din zonă. O conductă de apă care face legătura cu zona Lunca Pomostului nu este găsită. „Cei de la AquaCaraş ne-au indicat direcţia, dar nu şi adâncimea. Am săpat peste doi metri, dar nu am dat de ea. Aşteptăm să primim un utilaj pentru a continua săpăturile. Când problema va fi rezolvată se va turna asfalt”, a declarat Dorin Nicolaescu, reprezentantul firmei care efectuează lucrările în zonă. Situaţia este neplăcută şi pentru reşiţenii care stau pe Bulevardul Muncii, la intersecţia cu Bulevardul Republicii, sau pe strada Progresului. Şi aici, pe porţiuni mari, trotuarele sunt deschise pentru înlocuirea ţevilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite