Reşiţa: Colonel în rezervă judecat de Tribunalul Militar pentru angajarea unor pompieri cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Colonel în rezervă judecat de Tribunalul Militar pentru angajarea unor pompieri cu dosar penal
Reşiţa: Colonel în rezervă judecat de Tribunalul Militar pentru angajarea unor pompieri cu dosar penal

Colonelul în rezervă, Neag Teodor, fost cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin va fi judecat de Tribunalul Militar Timişoara..

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a colonelului în rezervă Neag Teodor, fost cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

Acesta a deţinut funcţia de ofiţer specialist cu activitatea de resurse umane şi este acuzat de: „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj nepatrimonial, în formă continuată, fals intelectual, uz de fals şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că în perioada iulie - octombrie 2006, Neag Teodor, „pe fondul desfăşurării unui concurs de încadrare a unor funcţii de subofiţeri din sursă externă, în calitate de secretar al comisiei de concurs şi ofiţer specialist cu activitatea de resurse umane, a permis participarea, încadrarea şi menţinerea pe posturile de servanţi pompieri şi protecţie civilă la subunităţile din Caransebeş şi Reşiţa a trei candidaţi care nu îndeplineau condiţiile de participare la concurs.

Astfel, deşi aveau antecedente penale, respectiv nu se încadrau în limita de vârstă de 35 de ani prevăzută de specialitatea respectivă, celor trei li s-a permis participarea la concurs pe baza unor procese verbale întocmite de inculpat, acte care atestau aspecte nereale. Ulterior, aceşti candidaţi au fost declaraţi admişi, în detrimentul altor trei, respinşi pe nedrept”,
a declarat Lidia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul se află spre soluţionare la Tribunalul Militar Timişoara.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite