Reşiţa: Transportul şi curăţenia sunt în prag de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu-şi achită datoriile, singurul serviciu de salubrizare şi transport local s-ar putea închide.

Oamenii se plâng zilnic că stau mult în staţii după tramvaie sau autobuze sau că gunoaiele din oraş tronează pe străzi şi bulevarde. Acestea au fost primele semne că singurul serviciu de salubrizare şi transport local din municipiu nu funcţionează cum trebuie.

Cea mai mare problemă a Prescom-ului este valoarea datoriilor. Aproape 140.000 de lei datorează la ora actuală furnizorilor. Din acest motiv, conducerea preferă să sacrifice calitatea serviciilor pentru a-şi achita datoriile.„Am făcut un fel de balet financiar cum am ajuns să-i spun eu. Am făcut sacrificii pentru a achita aceste datorii, dar sunt foarte mari“, a spus directorul Doru Marchiş.

La un pas de prăpastie

De această dată, furnizorii sunt cei care-şi cer drepturile, astfel, primul pas către faliment a fost făcut. Societatea Prescom a fost dată în judecată, fiind la ora actuală în insolvenţă fiscală. Mai exact, soarta societăţii stă în mâinile unui administrator judiciar din Timişoara, care va reorganiza modul în care societatea îşi desfăşoară activitatea. În cazul în care aceasta nu-şi revine, va da faliment fiind scoasă la licitaţie.

Şefii neagă problemele companiei

„Nu suntem în faliment. Suntem în insolvenţă fiscală, trebuie să ne achităm datoriile. Nu avem bani, dar societatea nu e falimentară“, a spus Doru Marchiş. Cu toate acestea, reşiţenii sunt speriaţi că se va desfiinţa transportul local, dar şi salubritatea.

„Cred că ar fi mai bines să nu se mai chinuie s-o salveze şi s-o vândă la cineva care este capabil. Sper să fie cineva care să cumpere Prescom-ul pentru că la câte datorii are va fi cam greu să o cumpere careva“, a spus în această dimineaţă Gheorghe Miriş, un sudor din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite