Reşiţa: Oana Sfetcu Trăieşte pe scena teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îi place să joace în piese de teatru şi este captivată de citit. Romanele sunt cărţile sale preferate. Timpul liber pe care tânăra îl are, când nu studiază, îl petrece dedicându-se pasiunilor sale. De doi ani de zile, tânăra joacă în piese de teatru.

„Am început să joc teatru cu doi ani în urmă, în trupa de teatru a şcolii. Până atunci mai jonglam cu teatrul dar nu era nimic concret. Îmi place să merg şi să mă uit la piese. Mereu când mergeam la spectacole mă închipuiam pe scenă. Astfel, când am aflat de existenţa trupei de teatru a şcolii, nu am ezitat să mă înscriu”, a  povestit Oana.

O poveste despre un băiat
Primul ei contact cu scena a fost la Festivalul Naţional de Teatru la Cluj „Drama land“, unde a participat alături de colegi. Piesa cu care Oana a debutat a fost “A story about a boy”. ” Ţin minte că aveam foarte mari emoţii înainte să urc pe scenă, aveam palmele transpirate şi mintea invadată de emoţii, dar după ce am urcat pe scenă am scăpat de ele instantaneu şi am dat tot ce era mai bun”, a mai spus tânăra. Motivată de faptul că toată sala era plină, Oana a reuşit să facă o impresie bună încă de la primul său spectacol, fapt dovedit de continuarea activităţii sale în trupa de teatru a şcolii. Deşi prima apariţie a fost la Cluj, tânăra a jucat şi pe scena din Reşiţa. „Am foarte entuziasmată de prestanţa de la Cluj, dar îmi doream să joc şi pe scena de acasă. Şi bineînţeles că după revenirea de la Cluj am avut ocazia să joc alături de colegi şi pe scena teatrului, unde mă vedeam atunci când eu veneam la teatru ca spectator”, a spus cu entuziasm eleva.

Multă muncă
Pregătirea pentru fiecare piesă de teatru presupune muncă şi repetiţii continue. „Fiecare spectacol îl pregătim în amănunt. Totul depinde şi de lungimea şi durata piesei. Făceam repetiţii cu câteva luni înainte de apariţia propriu zisă”, a spus Oana. Însă efortul nu se simte atunci când la finalul unei reprezentaţii se aud ropote de aplauze. „Atunci când din sală se aud aplauze mă simt foarte împlinită şi invadată de entuziasm şi bucurie că roadele muncii noastre au fost apreciate la adevărata lor valoare”, a mai explicat tânăra.

Adoră cititul
Oana Sfetcu a fost mereu o elevă silitoare şi adoră cititul, romanele sunt cărţile pe care le citeşte cel mai des.
„Cititul este o altă pasiune, încerc să citesc de câte ori timpul îmi permite. Îmi place să pătrund în spaţiile fictive. Simt că mă detaşez puţin de cotidian când citesc. Am citit romane precum „Lolita” de Vladimir Nabokov”, „Parfumul” de Patrik Suskind, „Unsprezece Minute” de Paulo Coelho “, a mai spus Oana.

Întrebări şi răspunsuri
Care e ultima carte citită şi care e preferata ta?
Ultima carte citită este “De la idee la bani” scrisă de Napoleon Hill, iar preferata mea este “Parfumul” de Patrik Suskind. La această carte îmi place foarte mult ideea pe care se bazează, o lume formată din parfumuri şi duhori, şi un personaj principal care cunoaşte lumea doar mirosind-o formată.

Este greu voluntariatul?
Am rămas impresionată de faptul că în ziua de astăzi lumea mai este dispusă să îşi ajute aproapele. M-am bucurat mult şi de proiectele pe care am reuşit să le ducem la bun sfârşit împreună cu Centrul de Plasament Speranţa.

Ai o piesă preferată de teatru?
Mi-ar plăcea să joc în Romeo şi Julieta.

Ce-i place
„Îmi place să văd cât mai multe locuri noi, să dansez. Îmi place şi să călătoresc. Vreau să văd Marocul şi Parisul. Acesta din urmă mi se pare un oraş foarte romantic. Îmi mai place să fiu ascultată şi să ascult”, a spus tânăra.

Ce nu-i place
„Nu îmi place absolut deloc ipocrizia şi nu-mi plac nici oamenii care vorbesc prea mult. Nu îmi place încăpăţânarea excesivă la cineva sau să fiu luată peste picior”, a explicat Oana.

Profil
Născută - 12.05.1991 la Reşiţa
Educaţie - Liceul teoretic Diaconovici Tietz, secţia filologie intensiv engleză
Ocupaţie - Elevă
Familie - Necăsătorită

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite