Traficanţii de droguri citesc despre ei în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei opt traficanţi se trezesc cu noaptea-n cap şi citesc presa, la prima oră. Ei s-au adaptat cu succes vieţii la arest.

De la jumătatea acestei luni, tinerii săltaţi de mascaţi pentru trafic şi consum de droguri se adaptează tot mai bine vieţii din celulă. Cel puţin, aşa susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Ofiţerul de relaţii cu presa, Adriana Beţa a declarat că până acum, ei nu au ieşit din cuvântul poliţiştilor şi nu au comentat programul impus de viaţa de după gratii.

„Se trezesc în fiecare dimineaţă la ora 06.00. Sunt punctuali, nu ies din cuvântul nostru”, spune purtătorul de cuvânt al poliţiştilor. După trezire, urmează  plimbarea de dimineaţă. Ce-i drept, gura de aer o iau numai în apropierea arestului, sub stricta supraveghere a gardienilor, iar lumea liberă o văd numai în drum spre instanţă.

Citesc ziare cu ei ca protagonişti
În urma plimbărilor matinale, urmează capitolul „cititul presei”. „Le dăm toate ziarele pe care le avem noi aici. Evident, avem şi Adevărul de Seară şi le-am dat ziarul, deşi şi-au văzut viaţa prezentată în cuvinte”, a declarat Adriana Beţa. În ceea ce priveşte accesul la media, ascultă şi urmăresc numai radioul şi televiziunea cu circuit închis. Una dintre regulile arestului este că cei opt tineri nu trebuie să intre în contact unii cu ceilalţi. Traficanţii din Moroasa nu primesc alte vizite la arest, în afara celor pe care le fac părinţii. Până acum nu au cerut pachete speciale. De asemenea, ei îşi folosesc dreptul de a da singurul telefon pe săptămână, de la aparatul din incinta arestului.

Îşi sună părinţii 
„Îşi sună părinţii, pe bază de cartelă. Au dreptul de a da un singur telefon în interes personal pe săptămână, însă avocaţii îi pot suna de câte ori doresc”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite