Trafic de droguri şi spargeri de conturi bancare, pe masa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razia pentru traficanţii din Moroasa
Razia pentru traficanţii din Moroasa

Anul 2010 aduce în atenţia publicului trei procese importante: hackerii de la Caransebeş, scandalul ISU, cel de măsluire a notelor la examenul de admitere din 2007. De asemenea, traficanţii din Moroasa ajung, din nou, în faţa instanţei.

 Pentru data de 14 ianuarie este programată o nouă înfăţişare a tinerilor arestaţi în cazul hakerilor de la Caransebeş. Aceştia se află la Penitenciarul „Popa Şapcă“ Timişoara, iar în prima lună din acest an, solicitarea de a fi cerecetaţi în stare de libertate va fi din nou în atenţia judecătorilor. În luna martie a anului trecut, au fost reţinute 12 persoane suspecte că ar fi golit conturile bancare ale unor cetăţeni din străinătate, în aceeaşi lună, după gratii au rămas şase tineri din Caransebeş, iar şansele ca ei să fie cercetaţi în stare de libertate, au fost reduse la ultima înfăţişare din data de 22 octombrie 2009.

Scandalul ISU Semenic
Tot  în luna ianuarie, este programată o nouă infăţişare în cazul celor nouă cadre acuzate că ar fi favorizat mai mulţi candidaţi la ultimul concurs pentru ocuparea postului de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic”. În data de 17 decembrie 2009, a fost depusă o amânare a dosarului pe motiv că acesta este complex şi conţine mai multe volume, astfel că este nevoie de timp pentru pregătirea apărării. Foştii şefi şi ofiţerii de la ISU au  vrut să îşi petreacă sărbătorile în linişte şi au cerut mai mult timp pentru a-şi angaja avocaţi. Fostul şef de la „Doi ş-un sfert”, Martin Trandafir şi fostul comandant al ISU Semenic, Vasile Tomoiagă, sunt acuzaţi de DNA că ar fi micşorat timpii la proba sportivă şi ar fi favorizat unii candidaţi să treacă de proba sportivă.

 Consum de droguri?
Traficanţiilor din Moroasa le expiră termenul de 29 de zile. Astfel, cei opt tineri, însoţiţi de avocaţi, se vor prezenta din nou în faţa instanţei. La începutul lunii noiembrie, poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat 14 descinderi domiciliare în Reşiţa şi Oraviţa, în urma cărora au reţinut 15 persoane. Opt dintre acestea, au fost arestate preventiv, în timp ce alţi şapte tineri suntcercetate în stare de libertate. Ofiţerii DIICOT au descoperit aproximativ jumătate de kilogram de haşiş şi au ridicat în vederea indisponibilizării un autoturism.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite