Reşiţa: Topul facultăţilor preferate de reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Topul facultăţilor preferate de reşiţeni
Reşiţa: Topul facultăţilor preferate de reşiţeni

Primele patru zile de înscrieri scot în evidenţă profilul topului preferinţelor universitare ale tinerilor care vor să facă o facultate.

Cei mai mulţi tineri care şi-au depus dosarele în aceste patru zile la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au ales Administraţia Publică.

Deşi Reşiţa poate fi definit drept oraş industrial, studenţii nu se mai înghesuie ca altă dată la cursurile Facultăţii de Inginerie. Ei preferă cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative.

Administrarea Afacerilor este pe locul doi

„Anul acesta avem o creştere faţă de anul trecut. Până astăzi avem 555 de înscrişi. Cele mai multe opţiuni sunt pentru specializarea Administraţie Publică. Avem 119 tineri înscrişi la această specializare”, a spus Gheorghe Popovici, preşedintele comisiei de admitere a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative.

A doua preferinţă a tinerilor care şi-au depus dosarele în aceste zile la una din cele două facultăţi este Facultatea de Administrare a Afacerilor. Peste 90 de absolvenţi au ales această opţiune. Pe lista preferinţelor tinerilor se mai află specializări precum marketingul, unde s-au înscris aproximativ 70 de tineri, sau contabilitate unde şi-au depus dosarul 65 de studenţi. 

„Opţiunea mea este Facultatea de Administraţie Publică. Este una dintre facultăţile care îţi oferă o perspectivă de viitor”, a spus Pavel Vădrariu, un viitor student.

Chiar dacă trendul studenţilor este spre specializările de administraţie şi afaceri, sunt şi studenţi care optează pentru Facultatea de Inginerie. „Avem 96 de candidaţi până în acest moment”, a spus Ianici Sava preşedintele comisiei de admitere a Facultăţii de Inginerie.

Cele mai căutate  specializări


Administraţie Publică: 119 candidaţi
Administrarea Afacerilor:  91 candidaţi
Marketing: 72 candidaţi
Contabilitate: 65 candidaţi
Asistenţă socială: 39 candidaţi
Sport: 28 candidaţi
Teologie ortodoxă: 13 candidaţi

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite