Topul celor mai grave accidente care au avut loc în ultima perioadă pe şoselele din Caraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Caraş- Severin nu a fost ocolit de accidente grave în ultimile două luni. Pe şoselele judeţului mulţi şoferi sunt inconştienţi şi apăsă pedala de acceleraţie peste limita legală. Cu toate acestea numărul accidentelor este cu peste 20 la sută mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, în topul celor mai grave accidente petrecute în ultimile două luni este cazul Alexandru Brinda, de 20 de ani, din Pojejena, a fost implicat într-un accident de circulaţie. Acesta a intrat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean din Timişoara. Familia a luat decizia de a dona organele tânărului, care era elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.

Nici Drumul Naţional 6 nu a fost ocolit de accidente cu victime. O femeie şi-a pierdut un braţ după ce tirul în care se afla s-a răsturnat.Şoferul nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă şi s-a izbit cu tirul de un parapet de beton. În urma impactului, atât şoferul, cât şi pasagera din dreapta au fost transportaţi la Spitalul Municipal Caransebeş. Pentru scoaterea femeii a fost necesară intervenţia descarcerării.

„În urma accidentului a fost rănită grav pasagera G. Mariana, de 48 ani, din judeţul Olt. Pentru scoaterea pasagerei a fost necesară descarcerarea acesteia, ulterior fiind internată la Spitalul Municipal Caransebeş cu amputaţie de braţ drept. De asemenea G.Iosif a fost rănit, rămânând şi el internat”, a spus agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt la Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin.

Unul dintre cele mai recente accidente grave a avut loc la Oraviţa acum trei zile. Un tânăr de 15 ani a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Timişoara cu comă de gradul 3-4  după ce a intra cu mopedul într-o maşină care circula regulamentar. „Minorul de 15 ani, din Oraviţa, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, fără a se asigura.

Conducătorul mopedului nu poseda permis de conducere şi nici nu absolvise vreun curs de legislaţie rutieră, iar în momentul producerii accidentului nu purta cască de protecţie”, a spus agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş- Severin. Şoferul maşinii este cercetat pentru vătămare coroporală din culpă.

În total la nivelul judeţului  de la 1 august până în prezent au fost înregistrate 49 de accidente, cu 12 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul persoanelor decedate a scăzut în Caraş- Severin. Dacă anul trecut 12 persoane au decedat pe şoselele judeţului, anul acesta în perioada precizată mai sus au fost doar cinci accidente care s-au soldat cu decese.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite