Reşiţa: Ţinută office alb-negru în faţa comisiei de bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi emoţionaţi, elevii reşiţeni nu au uitat că ţinuta este importantă în astfel de momente.

Obişnuiţi sau nu cu o vestimentaţie elegantă, cei mai mulţi s-au prezentat la examenul de maturitate în ţinuţe office. „Consider că vestimentaţia este un factor important când vine vorba de bacalaureat. Din punctul meu de vedere, ţinutele candidaţilor care susţin examenele de bacalaureat trebuie să fie decente, simple şi cu bun gust, pentru a nu ofensa profesorii”, a spus Renata Bârz, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Mircea Eliade.

Au renunţat la tricouri

Ţinutele în care au fost văzuţi cei mai mulţi liceeni reşiţeni sunt compuse din cămăşi şi pantaloni de stofă sau fuste midi. Dungile sunt şi ele la modă la bacalaureat.
„Am ales un costum negru dungat pe care l-am asortat cu o cămaşă de culoare nudă pentru a nu ieşi foarte mult în evidenţă. Este bine să fim îmbrăcaţi decent, astfel ne exprimăm într-o anumită măsură respectul pentru examinatori”, a spus Petru Velescu, elev la Liceul Traian Lalescu.

Alb şi negru sunt tonurile preferate

„Pentru cele două probe orale pe care le-am susţinut zilele acestea eu am ales o ţinută simplă. O cămaşă neagră şi pantaloni de stofă închişi la culoare. Am optat pentru un machiaj discret şi părul l-am prins în coadă”, a mai spus Renata Bârz, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Mircea Eliade.

Culorile eleganţei nu au lipsit din ţinute , combinaţiile de alb cu negru având succes în rândul elevilor. „Eu am ales pentru vestimentaţia de la bac o ţinută compusă din pantaloni negri de stofă cu dungă, cămaşă neagră şi un pulover în dungi alb cu negru”, a spus Cristian Tundrea, elev la Liceul Mircea Eliade. Profesorii sunt de părere că ţinutele trebuie să fie decente.
„La examenul de maturitate, elevii trebuie să adopte ţinute simple şi decente fără a ieşi în evidenţă. Acest lucru emanând şi respectul faţă de comisile de examinare”, a spus Lucian Miclău, inspectorul de imagine al ISJ Caraş-Severin.

Cât au dat pe haine

Pentru o cămaşă au plătit între 40 şi 70 de lei. Pentru un costum bărbătesc, elevii au dat 200 de lei. Fetele care au ales pantaloni lungi de stofă au plătit 70 de lei, iar pentru o fustă midi, 50 de lei. Încălţămintea îi costă între 60 de lei şi 250 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite