Tinerii pe care mascaţii de la Poliţia de Frontieră îi acuză de ultraj au fost lăsaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi reşiţeni care au fost încătuşaţi şi reţinuţi de mascaţi în timpul descinderilor din ultima zi a anului 2010 într-un bloc de pe Aleea Tuşnad nu au fost arestaţi preventiv, în ciuda faptului că oamenii legii au scos pistoalele şi au fost la un pas să-i împuşte.

În timp ce efectuau o percheziţie într-un apartament din scara V a blocului Nr.1 de pe Aleea Tuşnad, poliţiştii de frontieră au reţinut două persoane pe care le acuză de ultraj. Incidentul în urma cărora cei doi tineri s-au ales cu cătuşe la mâini a început pe casa scării, unde au avut loc câteva îmbrânceli, şi s-a încheiat în faţa blocului, când mascaţii i-au întins pe jos, i-au lovit cu picioarele şi le-au pus pistolul la cap. Ambii au fost reţinuţi şi conduşi la sediul IPJ Caraş-Severin, pe numele lor începând urmărirea penală pentru ultraj. Mascaţii de la frontieră au scos pistoalele şi, la un moment dat, chiar se îndemnau între ei să-i împuşte, considerând că tinerii sunt foarte periculoşi. Niciunul dintre cei doi nu a ajuns însă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, procurorul sesizând că oamenii legii au dat dovadă de exces de zel.


Dosare penale pentru ultraj
    “Eu coboram pe scări împreună cu un prieten. La etajul 1 ne-am întâlnit cu mai mulţi oameni îmbrăcaţi în negru, care ne-au luat la întrebări, că de ce rândem în halul ăla. Am întrebat care e treaba lui şi i-am spus că vreau să cobor. A sărit imediat în gâtul meu, m-a înjurat, mi-a rupt geaca de pe mine şi ne-au lovit. M-am speriat, am încercat să cobor scările în fugă, dar au venit după mine şi au tras cu pistolul. S-a auzit clar şi au văzut toţi martorii că au tras cu pistolul după mine. Nu ştiu exact ce fel de pistol, cu glonţ, cu aer comprimat, am auzit doar bubuitura. Când am ajuns afară m-au pus pe burtă, la fel ca pe toată lumea, fete, băieţi”, susţine Valentin Popescu.
    Tânărul pretinde că nu are nicio legătură cu persoanele vizate de descinderile poliţiştilor de frontieră şi se gândeşte să depună o plângere împotriva oamenilor legii, care, spune el, au făcut abuz de putere. “Ne-au dus la poliţie fără să ştim pentru ce ne-au reţinut. Mai târziu am aflat că pentru ultraj, că ne-aş fi sustras de la arestare. Dar eu nu am nicio legătură cu percheziţiile lor, eu pur şi simplu coboram pe scară împreună cu prietenul meu”, adaugă Popescu.
Poziţia Poliţiei de Frontieră am aflat-o de la comisarul Florin Crăciun: “A fost o acţiune pentru anihilarea unui grup infracţional care se ocupa cu contrabanda cu ţigări. Pentru asta s-au făcut descinderile. La una dintre locaţiile unde s-au făcut percheziţii, două persoane au devenit agresive faţă de poliţişti”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite