Testări gratuite pentru TBC în oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărăşenii se testează gratuit începând de astăzi împotriva bolilor pulmonare pe banii Ministerului Sănătăţii. Până la sfârşitul lunii cei care vor să economisească 15 lei, costul unui test cu spirometrul, pot merge la Spitalul TBC din oraş.

Petru Degeanu, de 59 de ani, a profitat în acestă dimineaţă de campania naţională de depistare gratuită  a afecţiunilor pulmonare. Reşiţeanul spune că a auzit zilele trecute de această campanie şi a luat decizia să recurgă la un astfel de test pentru că în ultima perioadă nu s-a simţit foarte bine. „În urmă cu aproape doi ani m-am lăsat de fumat şi am venit azi la Spitalul de TBC pentru a elimina orice suspiciune de boală“, spune Petru Degeanu, de profesie şofer. Un astfel de test cu spirometru costă 15 lei.

„Zilnic se prezintă o medie de zece pacienţi pentru un astfel de test. Aceştia vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie“, spune Adriana Dini, asistent medical principal. Spirometria este un test simplu care măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira într-un interval de timp. „ În doar 10 minute o persoană poate afla dacă plămânii săi funcţionează sau nu la capacitate maximă“, a mai spus Adriana Dini.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite