Ţepe cu vacanţe de lux şi destinaţii exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii au aflat de înşelătorie de pe internet
Clienţii au aflat de înşelătorie de pe internet

Agenţii de turism acuzaţi de înşelătorie în jumătate de ţară au ajuns şi la Reşiţa. Poliţiştii reşiţeni au descoperit o firmă de turism care lua banii oamenilor şi uita să îi mai trimită în vacanţele promise.

Mai multe cupluri cărăşene au fost păcălite de o firmă de turism din Bucureşti, care le-a vândut pachete promoţionale de vacanţă, în cadrul unor prezentări fastuoase desfăşurate într-o locaţie de lux din Reşiţa. Poliţiştii cărăşeni cunoşteau modul în care acţionau reprezentanţii firmei „White Sands Marketing”, aşa că imediat după ce firma şi-a prezentat oferta la Reşiţa, agenţii falşi au fost ridicaţi.

Şase cupluri au depus plângere penală

Ion Popescu, de 38 de ani, din Reşiţa, a povestit cu lux de amănunte cum s-a desfăşurat marea înşelătorie. „Am primit un telefon sâmbătă seara de la o duduie care m-a invitat împreună cu familia, la prezentarea pachetelor turistice“, a spus Ion Popescu. A doua zi, omul s-a prezentat foarte încrezător la eveniment. „Prezentarea a fost organizată foarte bine. Atmosfera a fost una degajată şi nu a fost nimic suspect“, a adăugat Ion Popescu.

În urma prezentării, reşiţeanul a semnat un contract pentru un pachet la un hotel din Tenerife, la un preţ de 700 de euro. „Preţul era unul foarte bun pentru o vacanţă la un hotel de cinci stele, în Tenerife“, a povestit Popescu. Problema a intervenit atunci când aceeaşi duduie, de la aceeaşi firmă, l-a sunat a doua oară pentru a face o rezervare la o prezentare. „În momentul în care i-am spus femeii că au greşit familia, pentru că noi am semnat deja un contract, duduia mi-a trântit telefonul în nas. Evident, m-am pus să caut detalii despre firmă“, a adăugat Popescu.

Reşiţeanul a descoperit surprins că şi alţi oameni au păţit exact ca el, aşa că următorul drum l-a făcut la poliţie. Ieri seară, după ce s-a încheiat prezentarea, poliţiştii au luat actele firmei şi au început audierile în acest caz. „De dimineaţă, dosarul penal a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin”, a declarat Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite