Telegondola, vedeta investiţiilor 2010 în oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea are în vedere cumpărarea unor mijloace noi de transport în comun, dar şi a funicularului din centru. Bugetul Reşiţei pentru anul în curs este printre cele mai mici din zona de vest a ţării, însă locuitorii plătesc aceleaşi taxe ca şi anul trecut.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, estimează pentru anul 2010 un buget similar cu cel al anului trecut, adică de 31,7 milioane de euro. „Nu sunt diferenţe mari între bugetul din acest an şi cel de anul trecut”, a explicat edilul. „Sperăm ca Reşiţa să primească ceva bani şi de la judeţ”, a adăugat Mihai Stepanescu.

O explicaţie pentru faptul că bugetul oraşului este unul dintre cele mai mici din vest ar fi că aleşii locali au adoptat o măsură de criză. „Suntem singurul oraş din ţară care nu a aplicat majorări la taxele şi impozitele locuitorilor”, a afirmat consilierul Dorinel Hornogu. Astfel că singurele majorări vin din cele impuse de Guvern. 

Investiţii în turism


Pentru 2010, turismul reşiţean joacă un rol important pentru oraşul de pe Bârzava. Repunerea în funcţiune a vechiului funicular, care a aparţinut TMK, este o prioritate. „Avem în vedere cumpărarea lui, astfel încât să revigorăm turismul reşiţean”, a precizat Mihai Stepanescu.
De altfel, municipalitatea are în vedere şi alte proiecte. „Din acest an, ne apucăm de construirea de noi parcări. Odată ce am terminat studiul de trafic, lucrurile vor fi mai simple. Startul îl dăm cu 100 de locuri de parcare, construite în zona Govândari”, a declarat edilul şef al Reşiţei.

O investiţie importantă ar fi cele 15 autobuze pentru oraş. „Valoarea autobuzelor noi se ridică la 2,1 milioane de euro”, a subliniat primarul Reşiţei. Deocamdată însă achiziţionarea mijloacelor de transport în comun este întârziată de două contestaţii. Primăria trebuie să reorganizeze licitaţia, în perioada imediat următoare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite