Reşiţa: Târnoveanul de la care a fost furat Platoul Secu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Târnoveanul de la care a fost furat Platoul Secu
Reşiţa: Târnoveanul de la care a fost furat Platoul Secu

Peste 30 de alţi locuitori din localitatea Târnova şi-au cerut drepturile asupra pământurilor de la Secu.

Investiţiile pe Platoul Secu sunt lăsate pe linie moartă din cauză că autorităţile locale nu ştiu exact cui aparţine terenul. Liviu Timofte, directorul Serviciului de Întreţinere al Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Reşiţa, spune că Platoul Secu a aparţinut statului şi a fost dat în administrarea Consiliului Local Reşiţa. Astăzi au ieşit la suprafaţă peste 30 de locuitori din localitatea Târnova a judeţului Caraş-Severin care susţin că terenurile de la Şură sunt ale lor.

S-a judecat timp de şapte ani

Rus Păun şi Maria Imbrescu sunt doar doi dintre târnovenii care spun că au rămas fără pământ. „Eu sunt moştenitor. Strămoşii mei au primit aceste pământuri pentru fapte de eroism, dar au fost luate în mod abuziv de către stat. În 1970 au făcut staţiunea şi oamenii au rămas fără pământuri. Unii dintre ei au fost despăgubiţi în 1990, însă cum oamenii erau bătrâni au fost duşi de nas cu sume modice“, a spus târnoveanul. Bărbatul spune că s-a judecat cu statul mai bine de şapte ani. Eforturile sale au fost în zadar. „Nici nu cred că îmi voi mai primi terenurile înapoi, dar vreau ca lumea să ştie că Platoul Secu este al târnovenilor“, a adăugat Rus Păun.

Maria Imbrescu spune şi ea că a rămas fără pământul de la Şură. „Eu am avut teren exact unde sunt acum toboganele. Mie mi-au dat un loc lângă Ponor, teren care nu poate fi folosit. Accesul la acesta este aproape imposibil, ca să nu mai spun că terenul este plin de bolovani. Practic, eu nu mă pot folosi de el“, a spus târnoveanca. Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa, susţine că oamenii care au rămas fără terenurile de pe Platoul Secu au fost despăgubiţi în urmă cu mulţi ani de fostul C.S.R.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite